Kutless

Hearts of the innocentDette er 4. udspil fra kutless,
og i mine øjne har de gennemgået en rivende udvikling.
Deres første cd var i genren hard rock med en tydelig lyd af, at de var unge og
dette var deres første professionelle projekt. Den anden cd “Sea of Faces” var lidt mere melodiøs, men stadig med en god portion hard rock i sig. Den tredje har jeg lidt svært ved at udtale mig om, da jeg faktisk ikke har hørt den (ups).
Med “Hearts of the Innocent” er vi ved at være ovre i mere straight rock, man kan stadig høre, at de godt kan li’ de tunge riffs. Melodierne er virkelig blevet gennemarbejdet og sidder lige i skabet. Det svinger rigtig fedt, og til sommer vil den blive et hit, når jeg kører på landevejene med nedrullede vinduer og vinden susende forbi.
Der er en god balance i up-tempo sange og de mere stille ballader, som dog ikke rigtigt bliver helt sukkersøde, de kunne dog helt sikkert godt finde vej til en “broken dreams” tre eller fire.
Kutless går ikke på kompromis med deres tro i jagt på succes og et større cd-salg, det behøver man vist heller ikke, når den kristne pladeindustri efterhånden er en milliard industri.
De siger i hvert fald selv, at de ikke vil gå på kompromis med deres tro og formidlingen af den, i teksterne kan man finde masser af paralleller til Biblen og de principper, som findes der.
Alt i alt vil jeg sige, at med den nye cd viser de, at de er blevet voksne som band, og lyden er god, budskabet i orden. Melodierne svinger så de hænger ved i øregangen længe efter, at cd’en er slut.