MGP-sensation?

I nyhedsbrevet fra Kirke og Medier efter Melodi Grand Prix’et forrige lørdag reflekterer familiekonsulent Lisbeth Krabbe Haugstrup lidt over den meget overraskende vinder, Lordi’s Hard Rock Hallelujah, og hvilke konsekvenser det kan få, at et sådant nummer vinder.Skal resultatet af afstemningen ses som de unges protest mod „den sædvanlige glatpolerede sexede-piger-pop“, spørger hun bl.a.; selv mener hun, at resultatet kan være „et tegn på, at MGP er på vej ind i en ny æra“.
Fra kristen side har der været kraftige protester mod det monstrøse heavy metal-band Lordi: De er satanister, mener nogle. Inden Lordi afskrives fuldstændig, var det måske værd lige at se lidt på, hvad de egentlig synger: „De sande troende / De skal blive frelst / Brødre og søstre / Vær stærke i troen „ (Hard Rock Hallelujah), og i et andet nummer, The Devil Is A Loser (Djævelen er en taber) gør de på bedste Luther-vis grin med Djævelen … Mon dog satanister gør det?
NJV