Miraklernes tid er ikke forbi: Unge fra hele Europa ventede på Benny Hinn i København

Tusindvis af mennesker, fra babyer til bedsteforældre i alle regnbuens farver mødte op i København for at opleve den amerikanske helbredelsesprædikant Benny HinnSom trængslen i den travleste julehandel var Forum i København i denne weekend et sydende mylder af mennesker.

Berit Madsen var mødt op uden billet, men var heldig at komme ind alligevel sammen med sin veninde

Overalt hvor der kunne proppes en ekstra barnevogn eller en ekstra kørestol ind, blev kreativitet og knofedt testet for at gøre plads til alle. På den måde kom mere end 7.000 mennesker på plads længe før Benny Hinn selv gik på scenen.
Blandt de mange tilrejsende fra store dele af verden var mange unge mennesker. Både som deltagere i arrangementet og som medhjælpere foran og bag scenen, hvor i alt 180 frivillige og 300 korsangere var med til at gøre dette, det største danske forkyndelsesmøde i mange år muligt.

Aalborg, København
og Færøerne

John Mortensen og Heri Lamhaugen er fra Færøerne. De bor til daglig i Aalborg, hvor de kommer i Aalborg Menigheds Center, AMC.
Denne weekend var de taget til København for at overvære alle Benny Hinns møder både fredag, lørdag og søndag. Fra deres plads oppe på balkonen bagerst i salen var udsigten slet ikke så værst. John Mortensen siger:
– Vi bor hos venner og bekendte i weekenden. Og så kender vi mange unge, der kommer herover for at møde Benny Hinn. Der er for eksempel mange unge der kommer direkte fra Færøerne for at være med.
John og Heri har deres gode helbred i behold og kom ikke selv for at blive helbredt. Men de har set mange andre blive mirakuløst helbredt under det første møde fredag aften.
– Jeg er ikke i tvivl om, at de største mirakler kan ske for Benny Hinn, siger John med overbevisning i stemmen.
– Jeg har set ham på tv, og det er præcis lige så godt at se ham i virkeligheden.
Både John og Heri fortryder ikke et sekund at de har valgt at bruge hele deres weekend på at gå til møde med Benny Hinn – det er trods alt første gang, han er i Danmark, og mange andre har rejst endnu længere for at komme hertil.

Spontan deltagelse

Mens korsangen stiger i styrke og de sidste mennesker finder deres plads rundt omkring mig, finder jeg Berit Madsen, der er 27 år gammel. Hun har ikke rejst ret langt, idet hun bor i København og til daglig kommer i Vineyard Kirken, hvor hun synger lovsang.
Selvom man har kunnet bestille billetter mange uger i forvejen, er det en spontan indskydelse, der har bragt Berit til Forum i aften.
– Jeg var slet ikke opmærksom på, at Benny Hinn havde et møde, så det var helt spontant at jeg tog afsted, fortæller Berit og fortsætter:
– Jeg kommer for at opleve Benny Hinn berøre mit hjerte og mærke Guds kraft. Jeg tror, at Gud kan gøre brug af mig rent fysisk, og derfor er det godt at være her, hvor man kan mærke stemningen med så mange andre kristne.
Berit når akkurat at fortælle, at hun har været til flere helbredelsesmøder før dette, inden bagrundslarmen og lovsangen fra koret nåede så høj en styrke, at man skulle råbe til hinanden for at høre noget som helst. Så jeg fortrak længere ned i salen for at se, hvordan folk gjorde sig klar til aftenens hovedbegivenhed: Pastor Benny Hinns prædiken og helbredelsesbønner.

Afrikanske kvinder
og cowboyhatte


Artiklen fortsætter efter annoncen:Denne lille pige sang med på lovsangen af fuld hals sammen med sin mor

Det store kor sang under skiftende forsangere den ene hymne til Gud efter den anden, og fik for alvor vist, hvad de har øvet på i månedsvis.
Farvestrålende kvinder fra Afrika tog plads i salen side om side med en stor gruppe tilrejsende amerikanere, der let kunne genkendes på deres cowboy-hatte.
Temperaturen steg, og de mange tv-kameraer og mixerpulte til lys og lyd blev gradvist bemandet. Lyset blev dæmpet og forhænget til glasfascaden til dørene ud til omverdenen blev trukket for.
Presselogen blev åbnet for et par heldige gæster, der var kommet i sidste øjeblik. Sikkerhedsfolk og frivillige begyndte at ånde lettet op og finde tilbage til deres egne pladser rundt om i salen.
7.000 stemmer begyndte at mumle forventningsfuldt, og lyden forplantede sig til vægge og lofter i den enorme hal og kastedes tilbage som et forventningsfuldt ekko – fuld af håb og fuld af spænding og forventning om en aften helt ud over det sædvanelige.
Selv det ellers snaksagelige venindepar lidt til højre for mig blev til sidst tavse.
Nu ventede vi blot. Sammen. 7.000 mennesker. Et udsnit af hele verdens befolkning samlet under det samme tag. I en fælles venten.

Tavshed.

Og så kom han. Benny Hinn.


Artiklen fortsætter efter annoncen: