Rollespil, mystik og natgudstjeneste i Trinitatiskirken

Nyt rollespil i København tager udgangspunkt i kristendendommen og det enkelte menneskes valg mellem godt og ondt.Konfirmander og andre unge har i flere år haft mulighed for at kombinere kristendomsundervisning med moderne rollespil.

Trinitatiskirken i København befolkes nu med rollespillere til deres natgudstjeneste

Nu er den sjællandske rollespilsforening GERF (Gladsaxe Eventyr og Rollespils Forening) gået et skridt videre og slår i samarbejde med Trinitatiskirken i København dørene op for en helt ny type af rollespil.
Det sker den 3. og 4. tirsdag eftermiddag og aften i hver måned, når GERF inviterer unge piger og drenge fra 14 år og opefter indenfor til arrangementet ”Kampen om København”, der foregår i nutidens København i og omkring den gamle kirke.

Natgudstjeneste
for rollespillerne

Trinitatiskirken, der i år fejrer 350 år jubilæum, bliver en vigtig del af det store spil, der starter i maj måned.
Kirken er det sted, hvor spillerne mødes, før det hele starter, og det sted, hvor der bliver sluttet af igen nogle timer senere til den fælles natgudstjeneste, som er åben for alle mennesker.
Selve rollespillet handler om os selv i nutiden som de almindelige mennesker, vi er, vores daglige tro, tvivl og moral – og vores forhold til os selv og hinanden.

Dyster stemning

Over dette ligger en dyster stemning af gamle mysterier, magi og intriger og den evige kamp, der raser mellem det gode og det onde. Både mellem Himlen og helvede og den kamp, der foregår inde i hver enkelt af os om vores egen samvittighed og de valg, vi træffer – og hvilken konsekvens de har for os selv og andre.

Kirken er hellig

Midt i kampens hede fungerer kirken – ligesom i virkeligheden – som et frirum. Et sted, hvor spillerne får plads til ro og eftertanke, og hvor intet ondt kommer ind. Hele aftenen igennem er kirken også åben for alle andre, lige som natgudstjenesten, der runder hver aftens spilgang af, er åben for alle.

Rollespillets styrke

Rollespillets styrke er, at det giver den enkelte mulighed for at sætte sig ind i andre situationer og spille på andre følelser, end man gør til hverdag. Man lærer at løse konflikter og får et fantastisk værktøj til at kunne sætte sig ind i andre personer, deres følelser, deres behov og hvorfor andre handler, som de gør – hvad der driver dem. Og selv om det alt sammen er fiktive begivenheder og frit opfundne personligheder, der er involveret, er de erfaringer, man får, absolut noget, man kan gøre brug af i sin hverdag.
Samtidig er dette rollespil, ”Kampen om København”, en mulighed for at komme tæt på kristendommens historie og de mange betydninger af ordet sjælesorg, som den kommer til udtryk i verden omkring os hver eneste dag.
Hvis du kunne tænke dig at deltage i dette rollespil om livets inderste kerne og kristendommens plads i det moderne Danmark, kan du finde mere information på kampagnens hjemmeside:

www.gerf.dk/slagetomkbh


Artiklen fortsætter efter annoncen: