Baggårdsdrengen, der gik i kirke

Brian Littrell: Welcome HomeHvad får man, hvis man krydser Backstreet Boys, et af alle tiders mest kommercielle og glatpolerede boy-bands med kristen lovsang?Svar:
Brian Littrell!
Baggårdsdrengen fra Backstreet Boys, der har solgt millioner af cd’er og givet koncerter jorden rundt utallige gange siden første album, Backstreet Boys, udkom i 1996, gik i foråret solo med sit første kristne album, der med numre som Jesus Loves You, Grace of My Life og Angels And Heroes ikke lægger skjul på sit budskab.
Brian Littrell sagde i et interview i efteråret 2005:
– Jeg har været genfødt kristen siden jeg var otte år gammel, og jeg har i lang tid vidst, at det var mit kald. Jeg håber at kunne nå lyttere i pop-arenaen og fortsat lade Backstreet Boys-fans vide, at det er ok at give udtryk for, hvad man tror på.
– Hvis jeg kan gøre noget, der åbner døre og bidrager til at give andre et bedre liv, så håber jeg, at jeg er i stand til at gøre det.

Så langt kan det konstateres, at Brian har gjort en indsats for at prøve. Tekster og melodier bærer i dén grad præg af sangerens baggrund som boyband-vokalist, og mange steder lyder sangene næsten mere som Backstreet Boys, end Bacstreet Boys gør på deres egne albums, når sangene flyder over i et overflødighedshorn af syntetiske strygere, kvindelige korsangere og sære, elektroniske lydeffekter, som ingen kendte instrumenter kan efterligne.

Hvis man er til glatpoleret pop af den mest gennemførte kvalitet, men uden de store overraskelser (det skulle da lige være de ligefremme kristne budskaber), er Welcome Home et godt bud på en murbrækker, der måske kan trække pop-folket ind i lovsangselskernes rækker.
Har man derimod allerede en positiv erfaring med mere hårdtslående kristne sangere som Sarah Brendel eller de vilde Audio Adrenaline, vil man måske finde Brian Littrells første og meget forsigtige forsøg på at lave kristen main-stream musik en smule kedeligt efter et par gennemlytninger.
Men al mulig respekt til Brian for at følge sit kald og kaste sig ind i lovsangens tjeneste. På næste album kan man så håbe, at han formår at vise mere personlighed og mindre af arven efter Backstreet Boys.