Faderløse, nej

Nogen mener, at de kæmper for lighed og fremskridt, når de nu har gennemført, at lesbiske har ret til at insemineres på de offentlige sygehuse. Men gør de det?Der er noget paradokssalt i, at det netop var i forbindelse med Fars Dag, at Folketinget vedtog den lov til fremme af faderløshed. Stakkels børn, der nu sættes i verden uden nogensinde at få en far, og som skal vokse op med to homofile af samme køn, uden normale rollemodeller.
Der er faderløse børn nok i verden, som går glip af deres fars nærvær og alt det positive, en far kan give. Og alle forældre kæmper jo også for at holde sammen – om ikke for andet, så for børnene skyld.
Men flertallet af vores politikere har åbenbart mere travlt med at imødekomme en opreklameret seksuel unormalitet, end de har med at forsvare børnenes rettigheder.
Det er populistisk, useriøst lovgivningsarbejde.
Vi må håbe, at vælgerne ved næste valg prioriterer politikere, der vurderer børnene højere. Læg mærke til, hvordan din politiker og dit parti stemte denne gang.
Hvis du er uenig, så fortæl dem det nu.

Mange af vort samfunds problemer skyldes netop, at vi er blevet et faderløst samfund.
1. Mange børn mangler en far, som er tilstede og som giver dem den opbakning, de behøver, for at udvikle sig sundt. Alt for meget hænger ofte på mødre, som også er overbebyrdede, eller på børnehaver, skoler og fritidsordning, hvor de ansatte ikke kan overkomme alting. Mange børn svigtes. Og politikerne lader dem ofte i stikken.
2. Men også på et kollektivt plan er vi et faderløst samfund. Vi har som samfund frasagt os Gud som vores himmelske far. Enten nægter vi, at Gud eksisterer, eller vi fremstiller ham som et uhyre – eller måske som en af de svigtende fædre…
Intet er mere forkert. Vi er i hvert fald nogen, der har oplevet Gud som en vidunderlig far. Den bedste far, man kan tænke sig. Fuld af omsorg, gavmild, medlevende. Som en varm hånd, der leder os frem, når livet er svært. Ham, der elsker os, uanset hvor mislykkede, vi føler os. Ham, der bakker os op og giver os identitet og værdi.
Ja, han lover endda at være en far netop for de faderløse. Han er Fadervor.