Gæv nordjyde holder bibelcamping for ’alt Guds folk’

Bibelcamping og nødhjælp fylder hele livet for Poul Thomsen, der sammen med sin kone Elsie står for Gatten BibelCamp, der afholdes i denne uge.

Poul Thomsen

Poul Thomsen fra Gatten i Himmerland er jyde – og en af de gæve af slagsen. Den slags, som ikke lader ordene stå alene. Der skal handling til.
For 67 år siden blev han født på en gård i den nordjyske landsby Mygdal nord for Hjørring. Her voksede han op og lærte at bestille noget.
Da han som ung fik lyst til at få sit eget landbrug, tog han – målrettet som han er – til København og knoklede for at skaffe den nødvendige kapital. Han arbejdede mange steder: Hos en ostegrosserer i Nyhavn, kørte med telefonbøger, var ekspedient i en gardinforretning.
– Det var dog arbejdet som lastbilchauffør, jeg bedst kunne lide, fortæller Poul Thomsen, der desuden var vicevært og kørte som entreprenør med en gravemaskine.
Efter tre år havde han tjent nok penge til at vende tilbage til Jylland for at købe sin egen gård i Himmerland, det vil sige gården i Flejsborg ved Gatten, hvor han stadig bor.

Gud gav mig besked

Troen på Gud har altid fyldt meget i Poul Thomsens liv. Som barn gik han i søndagsskole, og som 16-årig besluttede han at give sit liv til Jesus. Men i 1981 på et stævne i Skalborghallerne i Aalborg fik han og Elsie et møde med Gud, som satte dybe spor.
– I 1981 blev vi døbt med Helligånden. Det blev en revolution i vores liv, fortæller Poul Thomsen. – Det gjorde, at vi måtte begynde at prioritere på en ny måde.
Poul Thomsen husker, hvordan Gud begyndte at sætte nye ting på dagsordenen.
– Jeg fik besked på, at jeg skulle starte en bibelcamping for alt Guds folk, fortæller Poul Thomsen.
Man mærker på Poul Thomsen, at han bare længtes efter at komme i gang. I 1983 var Gatten Bibelcamp (også kaldet Sarons Slette) så en realiet.
De første år blev den holdt i et telt på en af Poul Thomsens marker. Men efter at Poul og Elsie solgte deres kvæg for 15 år siden, har de indrettet noget af gården til mødesal med plads til over 200 deltagere.

Sammen med alle kristne

En af Poul Thomsens visioner for Gatten Bibelcamp er, at der skal være plads til alt Guds folk.
– Efter 1981 begyndte vi at komme sammen med alt Guds folk, som vi aldrig tidligere havde gjort. Og når vi var sammen som kristne, mødte vi en helt anden dimension, end hvis det kun havde været fra pinse-, påske- eller jule-kirken, fortæller Poul Thomsen med et smil.
– For mig er Kristi Legeme i hele sin fylde, når vi er sammen med alt Guds folk. For så er der virkelig blus på, siger Poul Thomsen, der tilføjer, at han og Elsie også nyder at komme fast i en lokal menighed.
Sender nødhjælp
Når mødesalen ikke bruges til bibelcamping, er der stadig fyldt med liv. Til hverdag driver Poul og Elsie Thomsen et nødhjælpscenter.
Hjælpen sendes i samarbejde med Dansk Europamission og Troens Bevis (Norge) til fjerne lande som Iran, Indonesien og Ukraine. Og flere gange har Poul Thomsen haft den glæde at besøge disse lande og møde modtagerne af hjælpen.
Ved siden af dette rejser Poul Thomsen rundt i Danmark og taler som rejsesekretær for Dansk Europamission.

Over 100 procent

Tag ikke fejl. Der er meget at se til både med nødhjælp og bibelcamping. Men for Poul Thomsen kan det ikke være anderledes.
– Jeg er nok skruet sådan sammen, at når jeg går ind for noget, så nøjes jeg ikke med at gå 100 procent ind for det, siger Poul Thomsen.