Jagten på drømmepartneren

Trin 4: Hvornår du skal gifte dig med din kæresteEt kristent gymnasium i Ringkøbing har gennem årene fået sat fut i rigtig mange unges kærlighedsliv. Flere af disse unge er blevet gift og trives den dag i dag! Et ungt ægtepar fra henholdsvis Aalborg og Vejle tøvede ikke med at invitere mig, da jeg viste interesse for ægteskabets magi.
Da vi får sat os i ægteparrets nydelige stue, kan de første vanskelige spørgsmål begynde.
Hvor længe har I været gift?
”Seks måneder”, lægger Jesper ud, men inden længe bliver han rettet af sin anden halvdel, Benthe: ”Nej altså.. siden den 30. juli sidste år, så det må være lidt over syv måneder, ikk’?”
I har sikkert tænkt på at blive gift et par gange i løbet af jeres 4-årige kærestetid. – Lever jeres ægteskab op til jeres forventninger?
Jesper: ”Jo, det synes jeg helt bestemt det gør! Jeg synes ikke, vores hverdag er så super meget anderledes, end jeg troede, den ville være. Jeg vidste i hvert fald godt, hvem jeg giftede mig med!”
Benthe: ”Ja altså, jeg tror, at Jesper og jeg har taget mange af de sammenstød, som andre har, før vi blev gift, fordi vi var kærester i så lang tid”.

På tide at blive gift?

Det unge ægtepar har en energisk dynamik, og det er ikke svært at se deres indbyrdes glæde over at være gift. Den sikkerhed, Benthe og Jesper udstråler, fører dem direkte i favnen på million-
spørgsmålet:
Hvordan vidste I efter de her fire år, at nu var det tid til, at I skulle gifte jer?
Jesper: ”Det er sådan et spørgsmål, man stiller sig selv hele tiden som kærester. Om man nu er sikker, og jeg synes faktisk aldrig, man kan blive sikker på, at hun nu er den eneste ene. Men jeg var sikker på mit valg af Benthe”.
Vil det sige, at du ikke vidste, om Benthe var din eneste ene, da du giftede dig med hende?

At vælge selv

Jesper: ”Jeg vil sige, at der principielt godt kunne have været andre potentielle, men jeg valgte Benthe.”
Benthe: ”I stedet BLEV jeg hans eneste ene, fordi vi valgte det. Kærlighed er ikke en sjov lyserød sky, vi flyver rundt på – kærlighed er en beslutning.
Da du friede, Jesper, vidste du så, at du havde valgt Benthe for altid?
”Ja altså, det valg havde jeg truffet, og man må sige, at der er konsekvenser i at gå ned på knæ!”

Hvorfor ikke bare
flytte sammen?

Muskuløse Jesper virker aldeles hudløs, og der er ikke en snert af fortrydelse i hans blik. Så må han kunne hjælpe mig med mit næste store hovedbrud.
Hvorfor var det vigtigt for jer at blive gift – kunne I ikke bare flytte sammen som kærester?
Jesper: ”Jamen, det har noget at gøre med vores tro. Hvis vi havde boet sammen, ville det være for fristende for os at gå i seng med hinanden, og det ønskede vi ikke at gøre, før vi blev erklæret mand og kone over for Gud.
Benthe: ”Jeg tror, at det er fysik muligt at undgå sex som bofæller, men det var ikke gået for mig og Jesper. Det var aldrig med i vores overvejelser at flytte sammen inden.”
Aaarh! Det er derfor, man skal giftes! Ligesom det Ejler fortalte os i sidste uge!! Eller hva???
Kan man så sige, at I blev gift, fordi I ikke kunne vente med sex?
Benthe: ”Altså så havde vi nok ikke ventet i fire år! Havde vi kun været sammen i tre måneder, så kunne man måske have grund til at tro det.”
Så det var ikke en af jeres grunde?
Jesper: ”Altså det fysiske samvær hænger sammen med det at blive gift. Det er en del af kærligheden.”
Benthe: ”Og vi valgte at gemme den del af kærligheden, fordi for Gud er sex helligt. Og det ønskede vi også det skulle være.”
Så den gode grund til at blive gift er… at man elsker hinanden?
Benthe: ”Nej, at man elsker hinanden og er sikker på, at det er det, Gud vil! Jeg kunne godt have elsket en, som ville være rigtig elendig for mig. Jeg havde fx aldrig giftet mig med Jesper, hvis han ikke var kristen.”

Læg det frem for Gud

Hvis I skal sige noget generelt til alle derude – hvordan kan man som kærester blive sikker i sin sag?
Jesper: ”Altså som Benthe siger, så skal man først og fremmest lægge det frem for Gud. Og så er det naturligvis vigtigt, at man inde i sig selv kan mærke en oprigtig kærlighed til sin kæreste.”
Benthe: ”Så er det også vigtigt, at man tager nogle seriøse emner op. Man bør tale om økonomi og børneopdragelse og den slags, så man kender hinanden og får startet på de eventuelle uenigheder inden.”
Så det kan faktisk hjælpe at diskutere en masse?
Jesper: ”Jep – et godt skænderi!”
Benthe: ”Ja, hvor lidt man end tror det, så har de tunge emner stor betydning.”
Fortryder I?
Jesper: ”Nej overhovedet ikke! Vi regner da med at elske hinanden for altid!”
Benthe: ”Har man viljen, så skal det også nok fungere!”

Jagten på drømmepartnerens gør-det-lige-selv-ik’ er netop afrundet, og ud fra alle fire trin må vi konkludere som følger:
Trin 1: Kærester er for dem, der tør indgå kompromisser. Desuden har du behov for at blive elsket helt igennem uden tidens egocentriske tendenser fra fjernsynet.
Trin 2: At score en god kæreste er en hel videnskab, men når det lykkes, kan du blive aldeles lalleglad, hvis du husker at slås… Eller…
Trin 3: Sex er så vidunderligt, at det bør gemmes, til du er gift. Desuden behøver du ikke vente mange år med at få ring på, hvis du virkelig er sikker på din udkårne!
Trin 4: Dit ægteskab bør bygges solidt på et valg og ikke en følelse. Det er sundt nok at få diskuteret igennem, og der er ingen fortrydelsesret, når du først er gift.

Det var så sidste afsnit i serien om drømmepartneren. Jeg håber, vi alle er blevet meget klogere heraf! Husk nu, at du også kan få dit ønske opfyldt ved at skrive ind til
undersolen@gmail.com og aflægge dit forslag til ny efterforskning.