På vandring med Gud

Kristeligt Forbund for Studerendes (KFS’s) Ledertræningscenter (LTC) blev dette skoleår ikke til noget, da skolen manglede ansøgere.
Lars Højgaard Hansen, 20, insisterede alligevel på en åndelig rejse – og det kom han på. I Lancashire, England!

Lars fik rigtig mange nye venner under sit bibelskoleophold i England.

– Da LTC ikke var en mulighed, fandt jeg Capernwrays hjemmeside, og igennem familiekontakter blev jeg overbevist om, at det måtte være et fedt sted.
Byen Løsning er Lars’ danske hjem, og det har været en stor omvæltning for ham at forlade trygheden og slå rødder i England i næsten et helt år.
– Det var ret spændende at være langt væk hjemmefra uden at kende en eneste.
Det at blive nødt til at rykke alle de rødder op, jeg havde derhjemme, og derefter forsøge at plante dem i et nyt land med nye mennesker og nye udfordringer, har været med til at vise mig meget om mig selv.

Før og under

Kan du mærke en forskel på dit forhold til Gud – nu og før bibelskole?
– Det har helt klart været trosstyrkende for mig – inden flyet går til Danmark, skulle jeg gerne have læst Bibelen fra ende til anden. Det er vildt fedt at have en oplevelse af, at kristendommen holder vand!
– En anden ting er, at jeg her har tid til at tænke over, hvordan livet bør leves, og hvordan jeg har levet det indtil nu. Og ikke mindst har jeg genopdaget det fantastiske, at Jesus lever i mig, har befriet mig for al min synd, og han ønsker at ændre mig til det menneske, han havde tænkt, jeg skulle være. Han ønsker, at jeg skal leve et nyt liv i kraft af ham.
Lars kalder sit nuværende liv for ”at leve i en oase”. Bibelskoler har netop dette ry for at give mennesker et klart indre fokus og en hverdag med Jesus som overskrift.
Men mon der er en fordel ved det liv i England?
– Udover at jeg lærer sproget en del bedre, oplever jeg at leve sammen med mange forskellige kirkeretninger og genkende, at vi har den samme Gud til fader og den samme Kristus til frelser.

Udfordrende fælleskab

Er fællesskabet på skolen med til at styrke din tro?
– Det kristne fællesskab er uundværligt, og specielt her på skolen har det været med til at bygge mig op. Der er mennesker fra 16 forskellige lande, og selvom der er 100 ud af 160 fra Nordamerika (USA og Canada), så har det helt klart været fedt for mig at møde kristne fra så mange forskellige lande med så differentierede kirkebaggrunde og kunne tale om tro med dem.
På Capernwray er der kun 3 andre danskere, men på trods af Lars’ tidlige frygt for at snakke engelsk hele tiden er det med sproget gået overraskende godt. Han nyder at snakke med unge fra hele verden.
– Jeg har fundet ud af, at al den engelskundervisning, jeg ikke var særligt imponeret af, da jeg var i det, har hjulpet mig vildt meget.
Jeg lærer stadig nye ord hver dag, men det er kun en positiv udfordring, og jeg kan mærke, at det bliver nemmere og nemmere.

Ønsker du indimellem at være tilbage blandt vante omgivelser?– Fra tid til anden kunne jeg da godt tænke mig at tilbringe en weekend derhjemme – bare for at se min familie og mine venner. Men jeg ville på ingen måde bytte til de vante omgivelser med denne oplevelse og dette skridt fremad i min vandring med Gud.