Ferie i udlandet
Omvendt oprørsgeneral til norsk sommermøde

NORGE: Ved den norske evangelist Aril Edvardsens møder i Østfoldhallen i Fredrikstad, som begyndte lørdag 10. juni var der også besøg af Burundis tidligere oprørsleder, Pierre Nkurunziza, der nu er landets præsident.

BAG NYHEDERNE: Aril Edvardsen byder præsident Pierre Nkurunziza velkommen til Norge. Oprørsgeneralen nedlagde våbnene efter at have hørt Edvardsen forkynde det kristne budskab. Burundi fik fred og 1,2 millioner flygtninge kan begynde at vende tilbage til deres hjem igen.

Pierre Nkurunziza var Burundis store oprørsleder, som ikke ville indgå fred trods mange års fredsforhandlinger ledet af FN, Nelson Mandela og andre afrikanske statsoverhoveder.
Konflikten førte til sidst til et blodbad, hvor ca. 300 000 blev dræbt og 1,2 million blev hjemløse. Men i 2003 hørte oprørsgeneralen Aril Edvardsen prædike evangeliet på stadion i Burundis hovedstad, mens han selv lå skjult i buskene udenfor.
Opprørsgeneralen besluttede at følge Jesus, han nedlagde våbnene, og bad hele landet om tilgivelse over TV og radio. I 2005 blev han demokratisk valgt til Burundis præsident.
Statsminister Jens Stoltenberg har også inviteret præsidenten til at møde repræsentanter for regeringen, og nogle ministre deltog også i møderne. Da statsministeren selv er udenlands, modtages den afrikanske gæst af bistandsminister Erik Solheim.
Folkemøderne fortsætter i Halden, Tønsberg og Arendal de næste weekender.
Henri.