Ny biskop til genforening i Sønderjylland

Biskop Steen Skovsgaard til genforeningsgudstjeneste

Den 10. juli 1920 er en mærkedag i Sønderjyllands – og Danmarks – historie. På denne dag red kong Christian X over grænsen på sin hvide hest ved Frederikshøj nord for Christiansfeld. Efterfølgende blev der holdt en andagt i Tyrstrup kirke i Christiansfeld, hvor kongen knælede ned og takkede Gud.
Igen i år fejres dagen mandag d. 10. juli med en festgudstjeneste i Tyrstrup kirke kl. 19. Gudstjenesten varetages af den nye biskop over Lolland-Falsters stift, Steen Skovsgaard.
Steen Skovsgaard har tidligere været præst og provst i Gellerup sogn i Århus, der er præget af mange muslimer. Under Muhammed-krisen tidligere på året var han med i en delegation af danske kirkefolk, der tog til Ægypten for at mægle.