Retten til landet Israel

Når man i medierne hører og læser om Israel og det øvrige Mellemøsten, fyldes man med mange løgne og halve sandheder, som skævvrider menneskers opfattelse af, hvordan tingene egentlig hænger sammen. Derfor er det velgørende med en kortfattet, men alligevel ret grundig bog om de korrekte forhold, sådan som det kommer til udtryk i H.K. Neerskovs seneste bog Israel og palæstinenerne – Evalueret religiøst, politisk og historisk.Situationen i området bliver mere og mere tilspidset, og tingene udvikler sig fra dag til dag. Hamas er i dag demokratisk valgt, samtidig med at de er på terrorlister i både USA og EU. Hamas nægter fortsat anerkendelse af Israel, mens Fatah ønsker en anerkendelse af Israel og oprettelse af en palæstinensisk stat nu. Lige nu ser det ud til, at det kan føre til en borgerkrig mellem Hamas og Fatah. Den aktuelle situation gør Neerskovs nye bog højaktuel, og han har formået at føre den helt up to date.
Neerskov påviser, at palæstinenserne i årevis har fået den højeste økonomiske støtte ydet til noget land, men pengene er ikke kommet manden på gaden til gode. Til gengæld har det vist sig, at Arafats personlige formue var på 1,3 mia. US dollars. Nu har både USA og EU smækket pengekassen i, og det betyder, at palæstinenserne går glip af 6 mia. kroner om året. Situationen for palæstinensernes dagligdag er betydeligt forværret. Men hvorfor er det gået, som det er?
En stor del af medierne giver Israel, USA og resten af den vestlige verden skylden. Men det er ikke sandt, fremgår det af Neerskovs bog.
Neerskov gennemgår enkelt, vidende og præcist, hvordan tingene har udviklet sig i området religiøst, politisk og historisk fra urgammel tid og frem til i dag. Og det står klart, at landet tilhører Israel, men at der er et problem for det palæstinensiske folk, som selvfølgelig skal løses.
Sandheden er, at i hele historien har der aldrig været et palæstinensisk folk, nation, regering, sprog, kultur, religion eller økonomi. Begrebet palæstinensere vandt først hævd efter 1967-krigen, som var en af flere arabiske angrebskrige på Israel, der alle blev slået tilbage. Den arabiske verden har ønsket Israel udslettet siden statens oprettelse, og dette krav er blevet forøget med de seneste trusler fra Irans præsident Mahmood Ahmadinejad, som er med til at skærpe konflikten.
Neerskov var tidligere kendt for at kæmpe for undertrykte bag jerntæppet, i dag har han rettet blikket mod Mellemøsten og Israel med sin bog nr. 35. Jeg har læst flere af Neerskovs tidligere bøger, men finder, at hans aktuelle bog er en af hans vigtigste bøger, og jeg håber, den vil blive læst af mange – også uden for kristne og jødiske kredse. Bogen er forsynet med en spændende forside, der nok skal komme til at virke som blikfang.
Men mon ikke den når langt ud. Neerskovs første 34 bøger er solgt i over 3 millioner eksemplarer, og han er udkommet på i alt 15 sprog. Bogen er forsynet med en oversigt over hans 34 første bøger.

H.K. Neerskov:
Israel og
palæstinenserne- Evalueret religiøst,
politisk og historisk
96 sider, 128 kr.
DOXA