Konfirmandkursus 2006:
14 seriøst fede dage

For Signe Thorup var årets konfirmandkursus på Sommersted Efterskole spækket med gode oplevelser og nye venner – og hun kom tættere på Jesus.- Allerede sommeren 2005 besluttede jeg mig for, at jeg ville bruge de to første uger af min sommerferie i år på at være på konfirmandkursus, og det vil jeg aldrig fortryde! Sådan siger Signe Thorup, som har været på konfirmandkursus på Sommersted Efterskole. Hun er bare slet ikke i tvivl om, at det har været en utrolig fed oplevelse.
Signe blev konfirmeret i sin hjemby Bording i foråret. Hun er 13 år og skal i 8. klasse efter sommerferien. Så konfirmandkurset var et supplement til den undervisning, hun allerede havde fået.
– Jeg har lært rigtig meget, og jeg har fået en masse nye gode venner fra stort set hele landet! Der er mange af dem, jeg tror, jeg vil blive ved at holde kontakten med, for jeg kan allerede mærke, de betyder noget helt specielt for mig!!
Signe synes, det er en virkelig god støtte at snakke med andre kristne på ens egen alder. Og på konfirmandkursus var de alle kristne.

Sjove, spændende timer

Dagen startede kl. 7.00, hvor alle blev vækket, og så var der timer fra kl. 8.00 til kl. 14.00 med lektielæsning og pauser imellem.
Det vil mange nok synes lyder kedeligt, men det var det bestemt ikke, mener Signe, for de havde nemlig bare de bedste lærere.
– Nogen timer var selvfølgelig sjovere og mere spændende end andre, men alt i alt var det virkelig god undervisning!! Jeg synes, jeg har lært rigtig meget både om Bibelen og om det at være kristen, fortæller hun begejstret.

Konfirmand-band

Senere på dagen var der valgfag og andre aktiviteter. Om aftenen var der f.eks. lovsangsaften, koncert, bålaften, pray station/Thomas messe, spørgsmålsaften, dreng/pige aften og scenen er din.
– Det var altsammen rigtig fedt. Vi havde nogle utrolig gode aftener, – det er helt sikkert! siger Signe
Der var lovsang næsten alle aftenerne med et utrolig godt band, som bestod af konfirmander. Musik og sang var nemlig også en af de ting, der fyldte rigtig meget, og det var bare skønt!

Mange måder at bede på

– En af de aftener, jeg bedst selv kunne lide, var den, hvor der var Thomas messe, fortæller Signe og forklarer:
– Det gik ud på, at der kørte noget musik, og så var der en masse forskellige måder, man kunne bede og lignende på. F.eks. knæle ved et kors, tænde et lys for en, gå ud til forbøn, gå ud og snakke med en voksen, skrive en synd på en seddel og komme den i en kasse, tage et bibelvers og sidde og tænke over det, eller bare sidde på ens plads og bede.

Brændte synden af

Aftenen blev afsluttet med, at de brændte kassen med synderne af …
– Man kunne virkelig se, der var mange, der kom ud med noget den aften! Der var også lejlighed til, man kunne snakke med de andre deltagere om, hvad man nu gik og tumlede med.
Efter den aften syntes Signe, man kunne mærke, at mange var kommet tættere på hinanden, og at rigtig mange var kommet tættere på Jesus!

Tættere på Gud

For Signe var det netop formålet med kurset – at komme tættere på Jesus, og det synes hun er lykkedes, i hvert fald for hendes eget vedkommende.
– Jeg føler, jeg er vokset rigtig meget i troen og er kommet meget tættere på Gud!
Den yderst tilfredse konfirmand slutter med at give den utroligt gode mad, de fik, et godt ord med på vejen.
Alt i alt betegner hun de to ugers konfirmandkursus i sommerferien som 14 seriøst fede dage!
/ Helle Bech