Kristen iraner fængslet for sin tro

IRAN – En kristen iraner med muslimsk baggrund er blevet fængslet. Officielt er han anklaget for at smugle narko. Uofficielt for at have forladt islam.

Familien til Motamedi Mojdehi, der er fængslet for sin kristne tro

Syv år efter, at Issa Motamedi Mojdehi, 31 år, konverterede fra islam til kristendommen, er han nu af det iranske sikkerhedspoliti blevet fængslet for at have vendt islam ryggen. I det officielle anklageskrift hedder det dog, at han er anklaget for at sælge narkotika, oplyser Åbne Døre.
Ifølge organisationen har sikkerhedspolitiet oplyst Motamedi Mojdehi om, at hans sande forbrydelse, som vil blive nævnt i de fortrolige papirer, består i, at han har vendt sig imod islam.

Barn fik kristent navn

Myndighederne blev opmærksomme på familien, da de valgte et bibelsk navn, Micah, til deres nyfødte søn. Det er uklart, om parret fik lov til at tilmelde barnets navn, der betragtes som kristent, ved personregisteret.
Medmindre han opgiver sin kristne tro og vender tilbage til islam, risikerer han efter politiets udsagn at blive i fængsel på ubestemt tid og måske endda at blive henrettet.
-mbc