Støvsug smart snak

Nullermændene truer med at hoppe frem fra gulvets kroge, opvasken stabler sig op som i et andet koldsmajor spil, vigtige ustrukturerede papirer forsøger at dække alt, hvad man førhen kunne referere til som plads på mit værelse (heriblandt burde min ”to do”- liste også være) og mit køleskab drukner i for gammelt grønligt ”mad”. Kender du det?

I så fald er du kommet til den rette klummeskribent! Nogle kalder det inerti, andre kalder det nødvendig fortrængning, men under alle omstændigheder er det IKKE humør-opbyggende at nedbryde jeg-gør-det-lige-om-lidt påstanden. Jeg hører til typen, der forsvarer næsten alle mine laster. Det smarte består i at give det en forklaring, når man polerer sine fejl.
Fx: ”Hey! Du skulle have haft skrevet referat af mødet i sidste uge. Hvor er det??”
Forklaring: ”Alle mine papirer blev våde! Fordi… jeg var i bad. Ikke sammen med referatet naturligvis… men det lå inde i papirsposen. Min kæreste havde lagt posen i badet… Så! Derfor kan du nok forstå, at jeg bare ikke har haft en let dag…”
Herefter kan du lige knibe et par tårer eller bare sukke dybt, så hele kroppen sitrer.
Det er ikke et helt ærligt trick. Men det virker! Når man forklarer sig fri, rejser der sig nemlig en masse spørgsmål. Spørgsmål, som sandsynligvis har ret private svar, og som derfor ikke bliver dig stillet! Se, det er smart!

Men det er faktisk udmattende at digte forklaringer i længden, og Han, der kan se, hvornår maden bliver grøn, uden at læse på sidste holdbarhedsdato, ser igennem mine forklaringer.
I Guds lys hjælper fejl-polering ikke ”min type”, men som det frelste og elskede menneske jeg er, må jeg se mit rod i øjnene og smide tæppet af forklaringer.

…og eventuelt bede Rent Hjem aflægge mig et besøg!