Tal sandheden

Steve Hill:
Amerikansk prædikant

Vi har et ordsprog, der hedder, at en skefuld sukker hjælper medicinen med at ryge ned. Det kan være sandt nok. Men i dag, i åndelig sammenhæng, er der ikke længere nogen medicin. Bibelens læger, dvs. præsterne, er bange for at udskrive den medicin, som har været tilgængelig i Himlens apotek siden for 2000 år siden. De kan se sygdommen, men er bange for at behandle den efter forskrifterne af frygt for at træde nogen over tæerne.
Fra Guds perspektiv har diagnosen og behandlingsformen altid været ligetil: Sygdommen hedder synd, og Kristi blod kan læge den. Omvendelse er måden, man kombinerer de to ting.
Der er ikke noget sødt i det budskab. For Jesus var det et bittert bæger.
Det var ikke sødt, da tornekronen blev presset ned over hans hoved, og blodet flød ned i hans øjne.
Det var ikke sødt, da de tog en læderpisk med stumper af glas eller sten og trak furer i hans ryg, som en landmand ville gøre det med sin plov.
Det var ikke sødt, da de gav ham bind for øjnene og slog ham i ansigtet og hånede hans guddommelighed.
Det var ikke sødt, da han faldt under vægten af korset.
Det var ikke sødt, da de lagde hans krop på stammerne og gennemborede hans hænder og fødder.
Det var ikke sødt, da korset blev sat ned i hullet, og kødet omkring naglerne blev revet endnu mere op.
Det var ikke sødt, da han løftede sin stemme og sagde: – Far, tilgiv dem. De ved ikke, hvad de gør.
Det var ikke sødt, da han råbte mod himlen: – Min Gud, min Gud, hvorfor har du forladt mig?
Jeg taler om evangeliet – den dybe sandhed om, hvad Jesus Kristus var nødt til at gennemgå, så vi kunne blive adopteret ind i hans familie. Nu 2000 år efter hans brutale død findes der præster, der overtrækker dette budskab med sukker for ikke at fornærme samfundets fine smagsløg med den bitre sandhed.
Jesus var aldrig motiveret af, hvordan hans budskab ville blive modtaget. Faktisk reducerede han sin menighed til nogle få personer. Hans befaling om at ”spise mit kød og drikke mit blod” gjorde hans heppekor til en flok kujoner. De forlod ham. Han løb ikke efter dem. Han forandrede ikke sit budskab for at opmuntre dem. Da de søgte de søde ord, gav han dem ikke dejlige sukkerknalder. De havde brug for sandheden.

Steve Hill er prædikant og mest kendt fra sit virke i Brownsville i Pensacola, hvor hans prædikener ledte mange til Jesus. I dag er han leder af kirken ”Heartland” i Texas. Denne tekst er fra Steve Hills artikel ”No More Candy Coated Gospel” fra hjemmesiden www.heartlandfamily.com