Assaulting Vanity forum for metalfans

Kristne Heavy Metal fans har skabt et fælles mødested.”Som kristen metalfan er du en subkultur i en subkultur.” Sådan sagde Lars fra Barricades, da jeg på årets Glow Festival havde et interview med de fire drenge.

Anja blev for nogen tid siden gift med Kim, som også er aktiv i Assaulting Vanity

Han er langt fra den eneste, der har følt det sådan.
Anja Krikau Jensen havde det på præcis samme måde, og det samme gælder Kim, som hun for nogen tid siden blev gift med.
Derfor har hun været med til at skabe det, der i dag er Assaulting Vanity.
– Vi vil skabe et forum, hvor metalfans kan føle sig accepteret og elsket, og hvor de kan komme, som de er, fortæller Anja.

Bedeliste med vokseværk

Anja havde i nogle år gået meget alene med det at være kristen metalfan.
Hun havde dog haft en god veninde, der støttede hende hundrede procent, men hun var ikke selv metalfan.
På et tidspunkt for en fire – fem år siden mødte Anja tre andre metalfans. De blev enige om at starte en bedeliste sammen.
– Det fungerede sådan, at vi sendte en e-mail til hinanden hvis der var noget, vi gerne ville have, de andre bad for, fortæller Anja.
– De andre tre begyndte på et tidspunkt at invitere nogle flere kristne metalfans med.Det havde jeg egentlig ikke tænkt på, men pludselig var vi en 20 stykker, og det begyndte at blive uoverskueligt.
Udover at det var en bedeliste, skrev vi også til hinanden når der var nogle koncerter. Det blev mere som et forum.
Da listen efterhånden ikke fungerede ret godt, besluttede man sig for at oprette et forum, men det kom dog aldrig rigtig til at fungere.

Kom i kontakt med
ungdomskonsulent

– På et IM årsmøde mødte jeg Tonny (ungdomskonsulent for IMU Sønderjylland).
Vi fik en helt åben snak om det at være kristen metalfan, og hvordan det f.eks. er, at folk altid kikker mærkeligt på en, fordi man går i sort tøj og nitter.
I starten er det lidt sjovt, men på et tidspunkt bliver det deprimerende. Hvorfor kan folk ikke se mig i stedet for mit tøj, fortæller Anja.
– Tonny fortalte mig, at han havde mødt nogle metalfans, og at han havde haft svært ved at finde ud af, hvordan han skulle snakke med dem, fortsætter hun.
Hos Tonny og Anja voksede ønsket om at skabe et fællesskab for kristne metalfans, og i samarbejde med de andre fra det eksisterende forum blev Assaulting Vanity skabt.
Anjas veninde, der som sagt ikke selv var metalfan, er i dag formand for Assaulting Vanity, og det er også hende, der har lavet hjemmesiden.

Vil skabe plads

Assaulting Vanity har eksisteret i et årstid nu, og der er lige p.t. 77 medlemmer.
Assaulting Vanity definerer sig selv som ”et evangelisk luthersk fællesskab,” men medlemmerne er fra alle kirkesamfund. – Vi vil gerne have IMU til at godkende Assaulting Vanity som et projekt inden for IMU, men det er lige nu helt op til IMU, om det sker.
Vores hovedformål er at skabe et forum for de metalfans, der ikke føler sig hjemme i kirken, fortæller Anja.
– Vi vil skabe et forum, hvor de kan føle sig accepteret og elsket, og hvor de kan komme, som de er, slutter Anja.