Efterskole satser på integration

Løgumkloster Efterskole har i år oprettet en integrationslinje, der henvender sig specielt til nydanskere.

På integrationslinjen er der i år elever fra seks forskellige lande

Skolen har siden slutningen af 90’erne haft nydanskere blandt eleverne. På baggrund af de erfaringer valgte skolen at satse mere på nydanskere. På integrationslinjen bliver man undervist i dansk som andet sprog og i kultur og samfundsforhold. Derudover deltager eleverne i den øvrige undervisning, så meget som de kan. I løbet af året vil linjen også tage på nogle ekskursioner, særligt i forbindelse med faget kultur og samfund. – Vi har en lærer, der vil tage eleverne med til et byrådsmøde og med til et retsmøde, fortæller forstander Jens Peter Rejkjær.

Alle er velkomne

Løgumkloster Efterskole er en kristen efterskole, men det betyder ikke, at man skal være kristen for at gå på integrationslinjen. Skolen skriver i sin brochure, at det ikke er et krav, at man er kristen, men at skolen forventer, at man deltager i kristendomsundervisning, andagter og kirkegang på lige fod med de andre elever.
– Det handler om respekt. Hvis vi forventer, at en muslim skal respektere os, så skal vi også respektere ham. Lige nu har vi to muslimer på skolen, og det fungerer rigtig godt. Når vi får svinekød at spise, så laver køkkenet noget andet til dem. De har også mulighed for at holde ramadan, fortæller forstander Jens Peter Rejkjær.
– I år er det som sagt første gang, at eleverne har haft mulighed for at vælge integrationslinjen, og der er syv elever, der har valgt den.

læs mere