Farmerdreng mødte Gud

Anders Jakobsen gav sit liv til Gud på Å-festival i Sdr. Felding. Inden sit besøg på festivalen havde han ikke troet, at han kunne bruge kristendommen til noget som helst.

– Jeg tror, Gud kaldte mig, fordi han ville sige: OK Anders, nu har du styrke og erfaring til at hjælpe andre, siger Anders Jakobsen fra Vildbjerg

Anders Jakobsen er ikke i stand til at forklare, hvad der skete på Å-festival i 2005. Pludselig stod han foran scenen, hvor den australske sanger Paul Colman gav koncert, og mærkede noget tage plads i sit hjerte. Noget, som aldrig skulle ud igen. Kort tid inden havde den kristne sanger henvendt sig direkte til publikum. Han havde sagt, at de, der ikke havde givet deres liv til Gud, var velkomne til at træde op foran scenen og gøre det. Anders var på det tidspunkt 16 år og elev på Søndbjerg Efterskole. Han havde ikke givet sit liv til Gud eller overvejet at gøre det. Men pludselig stod han foran scenen med en følelse af, at han var blevet ramt af et varmt lyn.
– Efter en periode, som havde kørt mig ned psykisk, havde jeg fået det meget bedre af at komme på efterskole. siger Anders.
– Jeg tror, Gud kaldte mig, fordi han ville sige: OK Anders, nu har du styrke og erfaring til at hjælpe andre.

Den ensomme dreng

Det var først, da Anders i 9. klasse kom på Søndbjerg Efterskole på Thyholm, at han stiftede bekendtskab med kristendommen. Det var heller ikke efterskolens kristne profil, der trak i drengen fra Vildbjerg. Det gjorde derimod ønsket om at få mere indhold i livet, end han kunne få ved at passe sit fritidsarbejde på naboens landbrug.
– Jeg har altid været en farmerdreng og elsker at lege med dyr og jord, som han formulerer det.
Til gengæld gik det ikke så godt med sociale relationer til andre mennesker. Anders var skolegårdens ensomme knægt, der blot ventede på, at han kunne komme hjem og passe dyrene og jorden.
– Da jeg kom på efterskole, opdagede jeg, hvad livet indeholder af glæder og problemer. Jeg mødte også mange venner og lærte, at man ikke skal være bange for at leve sit liv ud, selv om det kan være hårdt.

Kristen baggrund er vigtig

Skolens kristne budskab tog han sig ikke meget af. Da efterskolens to ung-medarbejdere tilbød at tage interesserede elever med til Å-festival, tog han ikke med, fordi det var en kristen festival, men fordi han syntes godt om skolens sociale arrangementer. At han fik Gud med hjem i bagagen, havde han ikke drømt om.
– Men nu er det vigtigt for mig, at efterskolen er kristen. Det betyder, at jeg kan få kristendommen med i mine samtaler med lærerne, hvis jeg har problemer med et eller andet, siger Anders.

Stadig en farmerdreng

Anders har nu afsluttet 10. klasse, på Søndbjerg Efterskole. Det var hårdt at tage afsked med skolen og vennerne. Han glæder sig dog til at møde nye mennesker, når han skal til at læse til fuldblodsfarmer på landbrugsskole i Holstebro.
– Efter jeg kom til tro, troede jeg, at jeg skulle lave mit liv om, så Gud kunne komme til at elske mig. Men han elsker mig, som jeg er, så jeg fortsætter med at være en farmerdreng, slutter Anders.