Kristeligt Forbund for Studerende fylder 50 år

Torsdag den 14. september 2006 er det 50 år, siden Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) blev grundlagt.

Henrik Laursen, generalsekretær i Kristeligt Forbund for Studerende

Det startede med nogle få studerende på et lille kollegieværelse, der delte en vision om et evangelisk arbejde blandt studerende i Danmark. I dag er det en landsdækkende organisation med lokalt arbejde på mere end 200 studiesteder i hele landet.
En hjørnesten i KFS’ arbejde har altid været andagtsgrupperne på de enkelte studiesteder, hvor KFS’erne mødes i et frikvarter for at spise deres madpakke, holde andagt og bede sammen. En anden vigtig del af KFS’ arbejde er de årlige lejre. To gange om året samles op imod 600 studerende på henholdsvis Discipeltræf og Påskelejr.

Behovet er stort

– KFS har i de sidste 50 år mødt tusindvis af unge med evangeliet. Og behovet for kristent studenterarbejde er ikke blevet mindre, tværtimod, fortæller KFS’ generalsekretær Henrik Laursen og fortsætter: – Studietiden er for mange en tid med store omvæltninger, men også en tid, hvor kursen lægges for resten af livet. Derfor er det helt afgørende, at der også i studiemiljøet er fokus på kristendommen.
Den 14. september fejres jubilæet med åbent hus. Der vil desuden blive holdt en stor jubilæumsfest i forbindelse med KFS’ Påskelejr.
Annika