EuroLife Church har vokseværk

Det går rigtig godt for menighedsplanter og seniorpastor Linda Wilson. På lidt over et år er kirken ”EuroLife Church” i Århus vokset fra 12 til omkring 80 personer.Linda Wilson og 12 medarbejdere i Eurolife Church åbnede i juni sidste år dørene for offentligheden. Nu et år senere er kirken vokset til ca. 80 personer. Derfor har kirken for nylig taget yderligere en lokalitet i brug for at rumme alle de nye folk.

Linda Wilson taler her på et møde i Århus

Eurolife Church har siden kirkens start sidste år haft vokseværk. Den startede ud i lokaler, som kan rumme 50 personer i Mejlgade 44 i Århus. Her har kirken haft lokaler til café, børnekirke, kontor og møderum. Men i sommers måtte kirken konstatere, at lokalerne ikke længere var store nok, og nye lokaler var påkrævet. Antallet af kirkegængere var nemlig kommet op på omkring 80.

Kirke i medborgerhuset

Derfor viste det sig også at være som sendt fra himlen, da Auktionshuset i Mejlgade 45 blev lavet om til forsamlingshus. Bygningen ligger nemlig lige over for kirkens ”gamle” lokaler.
Her har Eurolife Church nu lavet en aftale med forsamlingshuset, hvor de hver søndag kan leje et lokale, som kan rumme op til 100 personer. Derudover har kirken mulighed for at leje lokalet til særlige events som for nylig under Århus festuge.
Kirken har stadig café og kontor i de gamle lokaler, og efter gudstjenestens lovsang går børnene over til den gamle bygning, hvor de har deres børnekirke.
– Det er skønt, at vi ikke er blevet nødt til at flytte fra vores oprindelige lokaler for hurtigt. Det var som sendt fra himlen, da forsamlingshuset kom som en mulighed. Nu er vores lokaler i Mejlgade 44 og 45. Det er derfor stadig let for folk at finde os, når de ser vores skilte på gaden, siger Linda Wilson.
– Det har været rart for os at vores kultur, stil og sted ikke har behøvet at ændre sig endnu. Hvis væksten fortsætter, kan vi måske nå at blive omkring to år gamle, før vi igen skal finde nye lokaler. Det giver os tid til at finde ud af, hvad der skal ske næste gang. Og hvem ved, måske dukker der noget andet op i gaden, når vi skal bruge mere plads, siger Linda Wilson.
Hvad skaber væksten?
– Jeg tror, at vi har skabt en kultur, som er behagelig og venlig. Vores slogan for caféen er: kaffe, musik og venner. Det er tre ting, mennesker kan lide. Vores café er en del af den måde, vi rækker ud til folk på.

Folk er tiltrukket af atmosfæren

Fornylig under Århus festuge oplevede kirken, at mange nye folk besøgte kirken.
– Nogen kom med venner, og andre var folk, som gik forbi og blev nysgerrige. Folk er meget åbne for at besøge nye ting under festugen. De tænker, hvor kan jeg få noget kaffe eller en øl. Kaffen kan vi klare, men ikke øl, så folk, som vil have øl, går som regel videre. Generelt siger folk, at de er tiltrukket af atmosfæren. De kan lide atmosfæren og den hyggelige belysning, siger Linda Wilson.
Cafélivet er en del af kulturen i vores by. Derfor har kirken også gjort det til en del af kirkens kultur. EuroLife Church holder i forbindelse med gudstjenesten caféen åben før og efter mødet, og kirkens medarbejdere har som opgave at sørge for, at folk får god kaffe, musik og møder nogle gode venner, fortæller Linda Wilson.
– Vi har købt den bedste kaffemaskine, man kan købe, og den bedste kaffe, så de behøver ikke gå ned ad vejen for at få en god kop kaffe og et godt stykke kage, siger Linda.
EuroLife Church har ikke annonceret meget – kun ved særlige events. Folk kommer, fordi de har hørt om kirken eller tidligere har deltaget i et af de mange evangeliserende events, som Linda Wilson har holdt igennem årene.
– Det har for det meste været mund til mund metoden, som har gjort folk opmærksom på vores eksistens. Jeg tænker tit ved mig selv, hvor har de hørt om det, men det har de altså.
Derudover har jeg også haft en del events gennem årene, hvor folk er blevet frelste, og nu hører de, at vi har startet en kirke. Derfor kommer de ind og besøger os.
Vi har også folk, der er blevet frelste til andre møder, som ved Charles Ndifons møder. I de år, jeg holdt evangeliserende events, tænkte jeg ikke på at plante kirke. Men fundamentet for kirken startede i virkeligheden allerede der, selvom det ikke dengang var min intention. Nu kan jeg se, at det, jeg har gjort de sidste 10 år, har ledt mig til det jeg står i nu, siger Linda Wilson.