Han har kun glemt ét bryllup…

Kirkesanger hædret for 40 års tjeneste.Kun én gang på 40 år har Knud Verner Christensen glemt et arrangement i kirken. Det var et bryllup…

Knud Verner Christensen

I søndags den 1. oktober modtog den 73-årige kirkesanger ved Oksholm kirke Dronningens fortjeneste medalje i sølv.
Oksholm kirke og menighedsråd havde i forbindelse med jubilæet indstillet Knud Verner til Dronningens fortjeneste medalje i sølv.
– Det var meningen, at det skulle være en overraskelse, fortæller Knud Verner.
– Men det lykkedes dog ikke for dem. En dag kom der et brev fra Amalienborg, hvor jeg skulle svare på, om jeg ville modtage medaljen, og om jeg havde en ren straffeattest. Det blev jeg noget forvirret over, fortæller Knud Verner smågrinende.
Jubilæet blev fejret med en festgudstjeneste i Oksholm kirke og efterfølgende reception på Arentsminde cafeteria, hvor omkring 70 mennesker overværede, da Knud Verner modtog Dronningens fortjenestemedalje i sølv.

Sang med 13 søskende

Sangkarrieren startede tidligt for Knud Verner.
– Vi har altid sunget derhjemme. Vi var 14 søskende og der var ikke én, som ikke kunne synge. Vi kunne hurtigt samle et stort kor, husker han. Den børnerige familie boede helt ude ved havet på et lille husmandsted, hvor de forsøgte at leve af den fattige sandjord. Som nyfødt var Knud Verner tæt på at dø. Så da han allerede som 14-årig kom ud at tjene på Øland, fik husbonden besked på at passe godt på det lille skravl. Han kom sig og mødte Else, som han forlovede sig med.
Efter have været forlovet med Else i 4 år giftede de sig i 1958 og byggede i 1960 gården på den nydrænede jord på Øland.
I 1966 foreslog den tidligere kirkesanger ved Oksholm kirke Knud Verner som sin afløser.
– Jeg kom jo i kirken og de havde hørt mig synge, fortæller Knud Verner.
– I starten havde jeg ofte hovedpine, når jeg skulle synge. Jeg var nok nervøs.

Glemte bryllup

Kun én gang har Knud Verner glemt et kirkeligt arrangement. Det var et bryllup…
– Det var en mandag formiddag! Et ældre par skulle giftes, og der var ikke andre i kirken end kirkepersonalet. Men jeg var også landmand dengang og havde meget andet at tænke på, så det havde jeg fuldstændig svedt ud. Så der var ikke engang nogen til at synge ved det bryllup…
– Til gengæld blev jeg for nylig ringet op kl. fem minutter i tolv, da en anden kirkesanger i et nabosogn havde glemt et bryllup. De var nødt til at udsætte brylluppet en halv time, for jeg gik ude i haven og skulle først i bad, fortæller Knud Verner.
– Jeg har altid holdt meget af jobbet og af at komme i kirken, slutter den 73-årige kirkesanger, som dog har valgt at sige stop fra febuar 2007.
Annika Kvist Grønhøj