Kristne ledere udfordret af sangeren Bono fra U2:
Hjælp de fattigste

Sangeren Bono viste sig at være en troende kristen i et interview med Bill Hybels.En særdeles bibelkyndig Bono fra den verdenskendte musikgruppe U2 udfordrede i weekenden over 400 kristne ledere i København til at arbejde for verdens fattigste.

Bono fra U2

Bono var dog kun tilstede i form af et interview, der blev vist på en storskærm på weekendens lederkonference i Københavns Kristne kulturcenter. Interviewet vises også for 70.000 andre kristne ledere i forskellige lande.
Bono er blevet en slags ambassadør for eftergivelse af u-landenes gæld, og han rejser verden rundt for at tale med indflydelsesrige mennesker, for at få dem til at gøre noget for verdens fattigste.
En aften kom han – i bus – til Willow Creeks mega-menighed i Chicago for at tale med præsten Bill Hybels.
Klokken var 22, og Hybels var ikke klar over, hvad det var for en sanger, da han selv foretrækker country-western musik, men hans børn overbevidste ham om, at han nok hellere måtte afse tid til at snakke med den ukendte sanger – som altså er verdensberømt!
Bono svarede i interviewet på, hvorfor han arbejde så hårdt for de fattigste i verden, med et modspørgsmål:
– Hvad er ellers formålet med at være berømt?
Af interviewet fremgik det, at Bono selv havde haft svært ved at acceptere kirken i sit hjemland Irland, men han kom i kontakt med nogle andre unge, som var engagerede kristne, og gennem dem blev han introduceret til det afgørende fænomen i kristendommen, som hedder nåde.
– Jeg holder meget af nåde, for jeg har meget brug for nåde, bemærkede Bono.

Kender sin bibel

At hans tro ikke blot var overfladisk fremgik af, at han citerede fra bl.a. Esajas bog i Gamle Testamente og fra Mattæus 25 i Ny Testamente, hvor der står om den endelige verdensdom, at Jesus skal skille fårene og bukkene.
Bono hæftede sig ved, at Jesus ikke skilte mennesker efter, hvor store syndere, de havde været, men efter om, de havde taget sig af de fattige, de fremmede, de fængslede, osv.
Han undrede sig over, at så mange i kirkerne kunne overse Jesu klare ord om at tage sig af de fattige og opfordrede kraftigt til, at kirken igen engagerer sig i at hjælpe verdens fattigste, som man også tidligere har gjort.
Interviewet med Bono er ikke med på den fælles dvd med de forskellige seminar fra konferencen på grund af rettighederne til hans musik.
Men Bono sender i stedet en særlig dvd med interviewet og Bonos hilsen til de kristne seniorledere, som deltog på årets Willow Creek-konference.

Her fortæller vi mere om konferencens indhold