Med ryggen mod muren

Konference på Christiansborg om antisemitisme.Fælleskomitéen for Israel holder konference om antisemitisme på Christiansborg tirsdag den 24. oktober.Debatten om antisemitisme er desværre blevet aktuel igen. Mange jøder i Danmark oplever at blive chikaneret – alene fordi de er jøder.
Mange tør ikke gå med kalot offentligt, andre tør ikke smykke sig med en Davids-stjerne. Muslimer spytter på dem, truer dem og kommer med uhyggelige bemærkninger. Forskellige medier har på det seneste kunnet give meget triste eksempler på det.
Antisemitisme er spirende i flere lande i Europa. Derfor vil Fælleskomitéen for Israel gerne bidrage til debatten og har inviteret en række danske og internationalt kendte forfattere, journalister og andre opinionsdannere til at tale ved en konference på Christiansborg tirsdag den 24. oktober.
Formålet med konferencen er at fokusere på en del af den viden, der findes om emnerne: Antisemitisme i Europa, Holocaust-fornægtelse, antisemitiske karikaturtegninger samt konspirationsteorier. Blandt oplægsholderne ses bl.a. Dr. Efraim Zuroff fra Simon Wiesenthal Center i Israel, fhv. MEP, formand for ChristianCoalition for Israel, Rijk von Dam, generalsekretær for Ordet og Israel, Ole Andersen. Sammen med oplægsholderne vil kendte debattører, bl.a. fhv. overrabbiner Bent Melchior, professor Bent Jensen og kultursociolog Jacques Blum stille skarpt på aktuelle spørgsmål.