Afhængighed er godt

– når det er af Guds nåde»Herrens nåde er ny hver morgen, hans trofasthed stor.«
Klagesangen 3,23

Øivind Andersen
Norsk teolog og forfatter (1905-1994)

Hvor meget vi end har oplevet af Herrens nåde og hjælp, er vi dog lige så hjælpeløse og afhængige af Jesus som nogen sinde. Guds nåde kan ikke oplagres. Gud giver os heller ikke hjælp til selvhjælp.

Dette føler mange kristne som en lidelse. De synes, at de ved Guds nåde burde være kommet længere end til blot at være hjælpeløse og afhængige af Jesus.

Nogle siger da også, at de er kommet længere. Men den, der kommer ud af dette afhængighedsforhold til Jesus, er ikke længere af sandheden.

Vi behøver ny nåde hver morgen, og det store er, at Gud selv vidner om, hvordan hans nåde er ny hver morgen. Al fornyelse i vort kristenliv og i Guds riges arbejde sker ved at vende tilbage til begyndelsen, til selve udgangspunktet.

Begyndelsen er Jesus

Jesus siger om sig selv, at han er begyndelsen. At vokse som kristen er ikke at vokse bort fra det, man modtog, da man blev frelst. Det er netop stadig at vokse mere ind i det, man modtog hos Jesus i begyndelsen.

Det evige liv består i nåde og kendskab til Jesus. Guds ord siger, at det netop er i nåde og kendskab til Jesus, vi skal vokse. 2. Peters brev 3,18.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi kan trygt stole på Guds løfter, for han, der gav løftet, er trofast. Trofast betyder, at Gud står ved sit ord, han trækker aldrig sit tilsagn og løfte tilbage. Og denne trofasthed varer også til evig tid. Derfor kan den, der stoler på Guds barmhjertighed, aldrig blive til skamme.

Øivind Andersen (1905-1994) blev uddannet teolog ved Menighedsfakultetet i Oslo. Senere var han lærer og rektor ved Norsk Luthersk Misjonssambands missions- og bibelskole i Fjellhaug, Oslo. Denne artikel er fra Øivind Andersens andagtsbog ”Ved Kilden”