Brandmand bliver IMs første vicegeneral

Den tidligere brandmand Peter Nord Hansen skal nu tænde ild i Indre Mission (IM). Fra 1. januar 2007 skal den nuværende landssekretær og redaktør af Indre Missions Tidende være Indre Missions første vicegeneralsekretær.

Peter Nord Hansen

Han er oprindelig uddannet brandmand. Siden blev han teolog fra Århus Universitet og Menighedsfakultetet og ordineret som præst. Ovenpå det har Peter bygget en række kurser primært med fokus på ledelse.

Helt privat

Peter fejrede i sommer 20 års bryllupsdag for sammen-smedningen med cand. theol. Cecilie Thams Nord Hansen, der er børnesekretær i Bibellæserringen. De fandt hinanden på Menighedsfakultetet i Århus og bor nu i Fredericia sammen med deres fem børn Louise, Anders, Morten, Jakob og Lærke og hunden Chiva.
I sin studentertid var han meget studenterpolitisk aktiv. Det rakte til alle mulige tillidsposter på det Teologiske Fakultet og en plads i konsis-torium for Århus Universitet i en periode. Han sad i KFS’ landsledelse i 10 år.
Efter teologistudiet blev Peter KFS-sekretær i Odense. Derpå landsungdomssekretær i IMU, rejsepræst og redaktør for IMT og i 2000 landssekretær og ansvarshavende redaktør for IMT. Han har også selv skrevet lidt. F.eks. til en måned i en andagtsbog sammen med Cecilie, et kapitel i en bog om levende dogmer om arvesynden. Har blandt andet redigeret en antologi om menigheden nu og i fremtiden ” Stedet og vejen”. Og så har han været med i tre sangbogsudvalg.

Aflaster toppen

Den væsentligste ændring i hans stilling bliver, at han i stedet for medarbejderpleje i København får hovedansvar for ansættelser og kontakt til en række landsdækkende medarbejdere for at aflaste generalsekretær Jens Olesen.
Peter Nord Hansen har en passion: – Jeg vil bevare, udvikle og forny den bevægelse (IM), som jeg personligt oplever som en stor gave. Gud har jo brugt den bevægelse til at række tusindvis af mennesker gennem mange slægter evangeliet om Jesus. Deriblandt min egen familie!
– Vi har en stor opgave i tiden med at være med til at formidle en sund og bæredygtig forkyndelse af evangeliet, som sætter mennesker i frihed ved nåden i Kristus. Derfor er det en stor passion for mig at være med til at klargøre og formidle, hvad der er det centrale anliggende i en evangelisk luthersk kristendomsforståelse.

Ude godt, hjemme …

I fritiden elsker familien at færdes i naturen – gerne på Lillebælt i fællesbåden Kari eller på land under nye himmelstrøg i VW-bussen. Den har snart kørt en halv million km med dem som passagerer. At sejle og rejse er at leve er et motto, der betyder så meget for familien, at de i 1999 holdt tre måneders orlov og rejste syd på.
Han har de senere år også arrangeret ture til Østrig og Sverige i efterårsferien for dem, der vil være med det lokale IM-fællesskab.
Men ude godt, hjemme bedst. Peters mål i livet er at nå hjem! Hjem til Jesus hjemme ved Far, som han siger. Og hans drøm er at være et redskab i Guds hånd til, at så mange som muligt må komme med! Derfor glæder et godt vidnesbyrd fra et menneske, der har fundet sin glæde og grund i Kristus ham også meget.
Peter nyder god kunst, hvad enten det er billedkunst (gerne den ældre af slagsen), bygningskunst (gammelt og nyt) eller musik (også gerne den ældre/klassiske af slagsen).
Henrik Nordborg