Nyt drama i dyreriget

Andet bind i serien om egernet Urchin lever op til de høje forventninger.M.I. McAllister høstede masser af ros og en fornem børnebogspris for sin første juniorroman om egernet Urchin. Nu er endnu et bind i serien klar, og gamle læsere kan se frem til spænding og dramatik blandt de velkendte egern, oddere, pindsvin og muldvarper på øen Mistelten. Nye læsere bør til gengæld begynde med bind 1 Urchin og de Dansende Stjerner. Ellers bliver det svært at få styr på persongalleriet og sat handlingen i den rigtige ramme.
I Urchin og Hjertestenen er der kræfter udefra, der forstyrrer idyllen. En delegation fra naboøen Vingholm dukker op med en profeti om, at et bestemt egern skal redde deres ø. Egernet er Urchin, som bliver tvunget til Vingholm og havner i kløerne på en grisk konge og en skummel troldmand.
Heldigvis er Urchin egern nok til at byde modstanderne trods med god hjælp fra sine venner og Hjertet, dyrenes betegnelse for Gud, der holder hånden over Mistelten.
Det er ikke altid lige nemt at forestille sig de små dyr med menneskelige egenskaber, selv om skildringerne generelt er gode. Til gengæld får man hjælp til fantasien af de fremragende tegninger, der indleder hvert kapital.
McAllister skriver sine romaner til gruppen af 10-13-årige, men også teenagerne og endda voksne kan sagtens få stort udbytte af bøgerne. Fortællingerne om Urchin er ikke direkte forkyndende. Men de skildrer alligevel personer (dyr med menneskelige egenskaber) i et aktivt gudsforhold. De tror på og beder til en Gud, der griber ind, og bliver på den måde gode forbilleder for de unge læsere.

M.I. McAllister
Urchin og Hjertestenen
351 sider • 249,95 kr.
Fokal 2006