Rundt om ægteskabet

I „Leve kærligheden“ bygges emnerne op omkring Guds anordninger for ægteskabet. Gary Chapman er forfatteren til den kendte Kærlighedens fem sprog, men denne bog er hans første bog, som først nu udkommer på dansk.Gennem de ni kapitler kommer forfatteren rundt om vigtige emner, der har med ægteskab og familieliv at gøre. Hvorfor man i det hele taget gifter sig – hvorfor ægtefællen ikke vil lytte – hvad kærligheden egentlig går ud på – hvem der skal gøre hvad, og hvem der skal træffe beslutninger – kommunikationens svære kunst – sexlivet – forholdet til forældre og penge.
På en måde kan man godt sige, at der ikke som sådan er noget nyt i bogen. Hvis man har læst andre bøger om ægteskab og samliv, vil man se, at den ligger meget på linje hermed.

Både teori og praksis

Men bogen har alligevel en fin kvalitet, som ikke mange andre har. På en virkelig god og konkret måde bygger den emnerne op omkring den kristne tro og Guds anordninger for ægteskabet i Bibelen. Både i teori og praksis. Den fortæller ikke bare, hvad Guds ord siger om emnet, men den laver en fin kobling til, hvad det kan betyde i praksis. Her genkender vi Gary Chapman fra Kærlighedens fem sprog i hans måde at bruge eksempler på. Det er absolut et stort plus for bogen. Han bruger både egne og andres eksempler til at illustrere, hvad vi rent faktisk taler om. Jeg har ikke før hørt skriftstedet 1. Pet. 4, 8: „Kærlighed skjuler mange synder“ omskrevet til, at kærligheden accepterer megen ufuldkommenhed, og derefter koblet sammen med et eks. på Garys kone, der aldrig husker at lukke skufferne i deres hjem. Men Gary har valgt at se det som sin opgave at lukke dem. Ikke blive vred – ikke påtale det mere, men blot lade kærligheden dække over det, fordi hun bare ikke kan huske at få dem lukket helt i.

Hyldest til ægteskabet

Leve kærligheden er virkelig, som titlen antyder, en hyldest til ægteskabet som Guds gode anordning. Indstiftet af Ham og vejledt af Ham gennem Bibelen.
I Leve kærligheden er den kristne vinkel gennemgående, til forskel fra Kærlighedens fem sprog, hvor den ikke kommer så tydeligt frem.
Hvert kapitel afsluttes med spørgsmål, som ægteparret kan arbejde sammen om. For som Gary Chapman siger i sin indledning, så „er det den praktiske anvendelse af denne sandhed, der bærer frugt.“
Leve kærligheden er bogen til kristne ægtepar, som gerne vil leve deres ægteskab i overensstemmelse med Guds ord, men som også har brug for en masse praktisk råd og vejledning for at fungere sammen i hverdagen. Og det har alle ægtepar i virkeligheden brug for.

Gary Chapman:
Leve kærligheden – ni kapitler om ægteskabet
192 sider • 199,95 kr.
Lohse