Ægtepar går i kloster…

Familier på Vej tilbyder ægtepar retræte-weekend på det gamle Sostrup Slot Refugium.Det gamle Sostrup Slots Refugium ved Grenå bliver den idylliske ramme om en retræte for stressede ægtepar.

Slottet Sostrup Kloster ved Grenå danner de romantiske omgivelser for ægteparrenes retræte, hvor de skal undgå at distraheres af hverdagens trommerum og fokusere på det væsentlige

Første retræte holdes den 16.-18. marts 2007, men Familier på Vej håber, at ægtepar vil give hinanden en sådan retræte i julegave. Den koster nemlig 2800 kr.
På en retræte kan man skifte fokus fra det almindelige daglige liv og fokusere på parforholdet.
– Man isolerer sig for nogle dage sammen med sin ægtefælle og en lille gruppe andre par og bruger tiden på refleksion over den måde, man lever sit liv på, fortæller Karen Refsager, som er formand for Familier på Vej.
– Som kontrast til hverdagslivets centrifuge er retræten en mulighed for at sætte forholdet til Gud og ægtefællen i centrum, mener Karen Refsager, der sammen med sin mand Niels leder weekenden.

Genopdag hinanden

Fra begyndelsen har ”retræte” været en praksis i kirkens åndelige liv. Ordet betyder ”tilbagetrækning”. Og det viser sig da også, at når man hiver stikket ud til dagligdagens mange gøremål, så er det muligt at se og mærke sig selv tydeligere. Man ser måske bedre, hvilke livsforhold der giver én en oplevelse af mening, og hvad der på den anden side fylder alt for meget og giver for lidt mening i hverdagen.
– Man opdager, hvor meget lyst og længsel efter samvær med ægtefællen fylder i sindet, fordi man ikke distraheres af arbejdsopgaver og hjemlige pligter, eller man mærker sin uro og bekymring for sit parforhold, men får ikke anledning til at skubbe den fra sig, siger Karen Refsager.
Hun mener, et godt råd til ægtepar er, at man bruger mindst én weekend om året uden børn og familie.
Hanne/Henri.