Billedbibelen i stjernerne

En ny bog ”Jesus i stjernerne” afslører den utrolige historie om stjernebillederne.
De 12 stjernetegn fra Jomfruen til Løven fortæller alle om universets smukkeste
kærlighedshistorie, som vi kender den fra evangeliet om Jesus Kristus.Tydning af de tolv stjernetegn bliver i dag oftest brugt af astrologer til at fortælle om din og min livshistorie. Men sandheden om stjernerne er, at de i virkeligheden slet ikke vidner om vores liv, men om en anden, nemlig Jesus. Det afslører en ny bog skrevet af Henri Nissen.

– Det var dog utroligt!
Sådan lød det mere end én gang fra Henri Nissen, da stjernetegn efter stjernetegn åbenbarede sig med historien om Jesus. Det var næsten for godt til at være sandt, fortæller Henri Nissen:
– Det viste sig til min forbløffelse, at det ældgamle budskab i de tolv stjernetegn fra Jomfruen til Løven stort set alle handler om stof, vi også kender fra Bibelen, og de peger alle hen på en Messias-skikkelse, der ligesom Jesus er en hyrde, et såret lam, en sejrende løve osv. Symbolikken er slående.
Men ifølge Henri Nissen har stjernetegnene undervejs været udsat for græsk forvanskning og er endt med at blive, som vi i dag kender dem fra ugebladenes horoskoper.
– F.eks. har Jomfruen et barn i de ældre egyptiske stjernebilleder, men hos grækerne er barnet blevet til hendes hår.
– I Vesten er den traditionelle opfattelse, at vi har astrologien fra grækerne. Men de overtog blot den astrologiske religion fra babylonierne, da de besejrede Babylon, fortæller han.

Kendt fra Bibelen

I Bibelen henvises der også til troen på stjernetegn. Esajas nævner astrologerne i Babylon, som måned for måned lægger horoskoper.
– Esajas levede ca. år 700 f. Kristus. Men allerede i Jobs bog, som er fra mindst 2000 år før Kristus, nævnes stjernebillederne. De er meget gamle, fastslår Henri Nissen.
– Ifølge Bibelen satte Gud stjernerne på himlen som ”tegn”. Men i historiens løb er mennesket gang på gang begyndt at dyrke og frygte stjernerne frem for at ære Skaberen. I 5. Mosebog 4,19 advares direkte imod at tilbede stjernerne.
– Derfor skal vi ikke til at lade stjernetegnene styre vores liv. Der sker mange urimeligheder pga. astrologi, som vi ikke skal acceptere, fastslår Henri.
– En ung velkvalificeret designer fortalte for nylig, at hun var lige ved at få et job, men da firmaet så hendes fødselsdato, blev hun vraget. Horoskopet sagde nej… Så har man gjort sig afhængig og er ude på et skråplan, mener bogens forfatter.

Abrahams stjerner

– Men det er spændende, at når man studerer stjernebilledernes symboler og de enkelte stjerners gamle navne, så ser det ud, som om Gud har sat en kæmpemæssig billedbibel på himlen. Jeg tror, at forfædrene på Abrahams tid (2000 f. Kr.) kendte disse billeder. Også i de andre folkeslag og religioner levede de nemlig videre.
Da Gud en aften viser Abraham himlens stjerner, for at han skal tælle sine utallige efterkommere, så tror jeg, at han måske viste ham hele historien om Messias’ komme.
– Noget tyder på, at stjernetegnene netop blev ”opfundet” i Harran, hvor Abraham boede. Formentlig ca. 5-800 år før Abraham. På Noas tid.

Knuser slangens hoved

– Kan du give et godt eksempel på, hvordan Jesus åbenbares i stjernerne?
– Ja, Skorpionens tegn er f.eks. et tegn for Satan – i egyptisk astrologi er det en slange. I babylonsk astrologi stammer Skorpionen fra Tiamats oprør imod Skaberguden. En klar parallel til Satans oprør imod Gud. På flere sprog kaldes tegnet for ”den forhærdede” og ”den lovløse”.
– Hvad er så evangeliet?
– Det findes i de tre mindre stjernetegn, som er knyttet til Skorpionens tegn. Et af tegnene er Ophiuchus (Slangebetvingeren). Han holder det andet tegn Slangen fast. Den forsøger at nå en krone. Samtidig træder han på Skorpionen, men hans fod bliver såret, antyder et stjernenavn. For os, der kender Bibelen, ringer klokkerne jo, og vi husker profetien fra Paradiset: ”Du skal knuse Slangens hoved, men den skal hugge dig i hælen”.
Tilmed forbindes slangebetvingeren i græsk mytologi med ”den store læge”…
Det tredie tegn er Herkules, som her knuser et flerehovedet uhyre. Selv om græsk mytologi igen har forkludret, hvem Herkules-figuren er, så handler myten om, at han skal overvinde den samme fjende i mange skikkelser og finde de gyldne æbler (fra livets træ) og derved vinde over døden.
Og sådan vrimler det med bibelske ledetråde i alle stjernebilleder. Hvis det kun var ét tegn, var det nok tilfældigt, men det er alle de 12 tegn og deres 36 undertegn, fortæller Henri begejstret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Guds store plan

– Hver for sig og samlet er stjernetegnene en vision om Guds endelige sejr over det onde, på trods af alle Skorpionens angreb. For Lammet har sejret, og Tyren buser på, og Fiskene samles, mens Vandmanden udgyder det levende vand til den endelige forening af Kristus og hans menighed.
Det er alt sammen med i Guds plan – det står endda i stjernerne, og Gud har alt under kontrol, slutter Henri.

”Jesus i stjernerne?” Om Betlehemsstjernen og det overraskende budskab i det ældgamle stjernetegn. Af Henri Nissen. Udfordringen. 128 sider. 148 kr.


Artiklen fortsætter efter annoncen: