Fodbold som julehjælp

Frelsens Hærs julehjælp er på et rekordniveau. Samtidigt blander SAS-ligaen sigFrelsens Hær uddeler i ugen op til jul julehjælp for tre millioner kroner til ca. 6000 socialt udsatte familier. Samtidigt putter 5 superliga-fodboldklubber billettter i julepakkerne.

Frelsens Hær spiller julesalmer foran Københavns Rådhus

Frelsens Hær hjælper hvert år omkring 160.000 danskere – heraf over 6.000 familier i julen. Alene i København får cirka 2.000 familier hjælp. Resten fordeler sig landet over.

Stabil rekord

Stigningen i julehjælpen er fladet ud, men hjælpen har stabiliseret sig på noget, der er rekordniveau.
– Den eksplosive stigning, vi har set i behovet for julehjælp siden år 2000, har stabiliseret sig, siger informationschef Lars Lydholm fra Frelsens Hær.
– Julen 2005 satte ny rekord i julehjælp, men behovet for hjælp er ikke steget yderligere i år. Julehjælpen bliver på niveau med 2005.
I 2005 uddelte Frelsens Hær julehjælp til 6000 familier på landsplan, heraf 2100 i København. Det er stigninger på 50% på landsplan og 100% i København. Pengene kommer ind som bidrag fra private og fonde i december.

Fodbold-billetter

De fleste af modtagerne af julepakkerne er enlige forsørgere med børn og familier, som ikke har fået del i samfundets generelle opsving, og som lever med et lavt rådighedsbeløb i hverdagen.
Børn af mindrebemidlede forældre interesserer sig også for, hvordan det går i SAS-ligaen. Det er bare ikke altid, far og mor har råd til at tage til fodbold. Men det ændrer Frelsens Hær og fodboldklubber i de fem største byer nu på. Klubberne Brøndby, AGF, OB, AAB og Esbjerg, der har valgt at skænke billetter til Frelsens Hær.

Fødevarer og
fodboldbilletter

I forbindelse med uddelingen af Frelsens Hærs julepakker til mindrebemidlede familier vil der i år – udover fødevarer – også være en kuvert med fodboldbilletter. For den slags er der sjældent råd til i en hverdag med stram økonomi.
Fodbold-billetterne gælder til udvalgte kampe i foråret og bliver uddelt sammen med julepakkerne i ugen op til jul.