Kristen hjælp på vej til tyfonramte filippinere

Over 1000 omkommet under lermasser på Filippinerne. Området er velkendt for Skandinavisk Børnemission, der hjalp efter vulkanudbrud og jordskælv i august.Onsdag i forrige uge blev Filippinerne ramt af tyfonen Durian. Flere landsbyer blev begravet under mudder og ler. Skandinavisk Børnemission står nu klar til at hjælpe – igen.

I august var Birgitta Dahl fra Skandinavisk Børnemission i Bicolregionen for at uddele nødhjælp til ofrene for en ulmende vulkan. Nu er det samme område ramt af Tyfonen Durian

Den 29. november blev flere byer i Bicolregionen på Filippinerne begravet i lermasser. Regionen er hårdt ramt. Det var nemlig det samme område, som oplevede en ulmende vulkan i august, der sendte 44.000 mennesker på flugt. Dengang var Birgitta Dahl fra Skandinavisk Børnemission i området for at uddele mad, tøj, tæpper og medicin til de mange nødstedte.

Dobbelt katastrofe

Nu er hun på vej til stedet igen for at undersøge skaderne og se, hvordan hjælpen fra Skandinavien og Danmark bedst kan distribueres.
– Ingen ved med sikkerhed, hvor mange der ligger begravet efter flere jordskred og lermasser, som er væltet ned over flere byer i Bicolregionen. Der kan være op imod 1000 mennesker, siger Birgitta Dahl.
– Det er det samme område, hvor vi i august var nede at uddele nødhjælp. Det er de samme mennesker, som er blevet ramt, tilføjer hun.
Skandinavisk Børnemission driver et arbejde i Filippinernes hovedstad Manila, hvor de hjælper fattige familier. Organisationen har en mobilklinik i slumbyer, hvor folk hverken har råd eller tilgang til medicin. En klinik, der også hjælper til i katastrofesituationer
Onsdag den 29. november var det således tyfonen Durian der skabte kaos 330 kilometer sydøst for hovedstaden Manila. Enorme mængder af regn medførte flere jordskred og oversvømmelser nær byen Legaspi.
– mbc