Tusindvis af unge samles til nytårsmøde i Kroatien

Fra den 28. december 2006 til den 1. januar 2007 vil Zagreb, hovedstaden i Kroatien, være vært for mange tusinde unge fra hele Europa og resten af verden.

Billede fra en af de tidligere Taizé samlinger

Mødet vil være en del af ”Pilgrimsfærden for tillid på jorden” og vil løbe af stabelen efter måneders forberedelse både for dem, som tager rejsen til Zagreb, og for de mennesker i byens og regionens sogne, der byder dem velkommen.

Glæder sig til at
byde velkommen

I over tredive år har mange kroater taget del i samlingerne i Taizé i Frankrig, og i mange år har de fejret nytår i en eller anden europæisk hovedstad, derfor glæder de sig meget til at kunne byde velkommen i deres egen hovedstad. Det fortæller en Taizé-broder, der siden september har været i Zagreb for at hjælpe med forberedelserne til den store samling.
Før det endelige valg faldt på Zagreb, har brødre fra Taizé gennem efteråret besøgt mange europæiske lande. Brødre har besøgt Ukraine, Bulgarien, Polen, Serbien, Bosnien, Italien og mange franske byer.

Brev fra Calcutta

Dette 29. “europæiske nytårsmøde for unge” vil være en oplevelse af fælles bøn, af samtale mellem unge fra mange nationer og en opdagelse af kirken som et anstrøg af fællesskab mennesker imellem.

Broder Alois, prior (klosterfører red.) i Taizé, vil tale hver aften i Exhibition Centre i Zagreb, der i fire dage vil være forvandlet til et sted for bønner og refleksion. Broder Alois vil også læse et brev til de unge højt ved denne lejlighed. ”Brev fra Calcutta” er en hilsen, der blev skrevet af de mange unge, der fra den 5. til den 9. oktober var samlet i Calcutta i Indien. Samlingen her var også en del af ”Pilgrimsfærden for tillid på jorden”.

En messe fra Zagreb Cathedral med Taizé-samfundet og tusindvis af unge vil blive vist på kroatisk tv og på France 2 den 31. december.