Muslimer og kristne rejser sammen til Leicester

– Jeg tror turen vil give mig en masse erfaringer og indsigt i forhold til både kristendommen og religionsmødet. Og det vil samtidig betyde, at jeg vil udvikle mig personligt.

Torsdag den 23. november var de alle inviteret til forberedelses aften inden turen til Leicester. Formålet med aftenen var først og fremmest, at de 24 unge skulle lære hinanden at kende, inden de rejste.

Derya Alici er 21 år og læser medicin i Århus, og så er hun aktivt medlem af organisationen ”Muslimer i Dialog”. Torsdag den 30. november rejste hun sammen med sin storesøster, ni andre muslimer og 13 kristne til Leicester.
Turen er arrangeret af ”Muslimer i Dialog” og hhv. KIVIK, IKON, KFUM og KFUK, KFUM Spejderne og Folkekirke & Religionsmøde.
Formålet med turen er at inspirere til forskellige lokale aktiviteter, der kan sætte fokus på dialogen og samarbejdet på tværs af religioner og kulturer.

Leicester som
et forbillede

Leicester er den mest multireligiøse by uden for London. En tredjedel af byens indbyggere er hinduer, muslimer og sikher.
I Leicester har der i mange år været et succesfuldt samarbejde mellem de religiøse grupper i byen og myndighederne om udviklingen af lokalsamfundet.
Da Derya bliver spurgt, hvorfor hun gerne vil med på denne tur, er hendes svar:
– Jeg vil gerne med på turen for at blive inspireret af de mange tiltag, de har i Leicester, og tage nogle ideer med hjem.
Men derudover ville jeg også gerne på en sådan tur for at møde almindelige praktiserende kristne og lære noget om, hvordan de tænker.

Dialog med
præster og imamer

Deltagerne skal være i Leicester i fem dage, og i løbet af opholdet skal de bl.a. besøge nogle kirker og nogle moskéer, tale med præster og imamer, møde unge studerende fra byen og deltage i reflektionsgrupper.
Deltagerne skal bo på ”Markfield Institute of Higher Education”. Det er det første islamiske universitet i Europa.