Underholdende bibelkundskabsspil

Bibelspillet er et udmærket alternativ til Trivial Pursuit.Har man lyst til at spille og samtidig blive lidt klogere, er Bibelspillet helt oplagt.Bibelspillet er et brætspil i stil med Trivial Pursuit og alligevel ganske anderledes.
Det kommer fra Norge, hvor det er blevet en stor succes. Her blev det udgivet i november 2004 af et nystartet forlag, Sennepsfrøet, som indtil nu har udgivet tre brætspil, alle med baggrund i Bibelen.
Et af disse er altså Bibelspil-let, og det går kort sagt – og ligesom Trivial Pursuit – ud på, at man skal svare rigtigt på nogle spørgsmål for at vinde. Men ellers skiller såvel spilleplade som spilleregler sig noget ud fra det populære Trivial Pursuit.
Bibelspillet indeholder 1200 spørgsmål fra Bibelen, 600 lette og 600 svære, så (næsten) hele familien har mulighed for at være med.
De 1200 spørgsmål er fordelt på fem kategorier: Det Gamle Testamente; Det Ny Testamente; Mennesker i Bibelen; Bibelske nødder; og Bibelsk blanding.
Man kan være fra to til seks deltagere, eller man kan gå sammen og lave hold, der spiller mod hinanden.
En del af de svære spørgsmål kan lægge op til samtale, ja måske endda diskussion om, hvad der kan være det rigtige svar. Derigennem bliver man måske opmærksom på nogle ting i Bibelen, man ikke lige havde registreret eller reflekteret over.
Spillet anbefales fra 8 år og op efter. Dermed er det også muligt at bruge det i børne- og ungdomsarbejdet og i konfirmandundervisningen.
Men det vil nu nok først og fremmest finde anvendelse som familieunderholdning. Der ligger mange timers hyg-ge, sjov og øget bibelkundskab gemt i dette spil.
Bibelspillet må absolut komme til at ligge under mange juletræer i år.

Bibelspillet
365 kr.
www.bibelspillet.dk