Verdens mest indflydelsrige mand

Jesus Kristus kan kun være én af fire ting: En legendarisk stor lærer og profet, en løgner, en galning – eller Herre og Gud, som millioner hylder ham som. Hvad end mennesker mener om ham, er det svært at afvise, at han står som et centrum i verdenshistorien.

Jesus Kristus

Beretningerne i Bibelen om hans liv viser, at Jesus Kristus blev født af en jomfru (!) for ca. 2000 år siden i en stald af en fattig pige ved navn Maria. Han voksede op i den lille landsby Nazareth, efter han havde været indvandrer i Egypten nogle år. Hjemme arbejdede han i sin papfars bygningsarbejder-værksted, indtil han var ca. 30 år. Derefter brugte han ca. tre år som omvandrende prædikant i Israel, hvor han prædikede Guds ord med kommunikationsteorier, der er hypermoderne selv i 2006.

Ingen storhed

Han skrev aldrig en bog, havde ikke noget kontor, stiftede ingen familie og ejede stort set ingenting. Levede et liv uden synd. Han var den fødte pædagog og tog uddannelse som lovlærd rabbi, men besøgte aldrig en virkelig storby og rejste aldrig længere end tre hundrede kilometer fra sin hjemby. Han gjorde ingen af de ting, man normalt forbinder med storhed. Og dog: Han helbredte hundredvis af lamme og blinde, kontrollerede, hvor fisk svømmede, og stilnede storme. Ved flere lejligheder opvakte Jesus også mennesker fra døden!

Hyldet og dødsdømt

Han var kun 33 år, da folket hyldede ham og ville krone ham til konge. Fire dage efter var det nedtur, fordi alle vendte sig imod ham. Han blev arresteret og overgivet til den romerske præfekt Pontius Pilatus, fordi folk ikke kunne tåle at høre på ham. Han kunne ikke holde sin mund mod religiøs dobbeltmoral, og han erklærede, at han havde magt til at tilgive synd, til at uddrive dæmoner, til at bestemme menneskers evighed, og at han selv var Gud!
I retssagen blev han pisket, tornekronet og dømt til omgående korsfæstelse … en af de mest pinefulde henrettelsesformer.
På højen Golgatha blev han korsfæstet mellem to forbrydere med nagler igennem sine hænder og fødder. Mens han hang der på korset, spillede bødlerne terninger om hans tøj… det eneste han ejede, og han udtalte, at han ville tilgive dem! Og på korset ordnede han, som den ældste søn, familieforholdene blandt dem, der var tilbage, som sin sidste vilje.
Da døden indtraf, brød et gigantisk tordenvejr ud. Døde stod op af gravene, og forhænget, som skilte Gud fra mennesker, blev revet midt over.
De begravede ham i en lånt grav, og kun tre dage senere, opstod Jesus Kristus fra graven. Mere end 500 mennesker så ham i live efter dette mirakel.
Allerede hundreder af år før Jesu fødsel forudsagde profeterne, at han ville komme. Det Gamle Testamente, der er skrevet af mange forskellige mennesker over en periode af 1500 år, indeholder mere end 300 forudsigelser. Alle detaljer blev virkelighed, også hans mirakuløse fødsel, hans syndfrie liv, hans mange mirakler, hans død og hans opstandelse.

Kolossal indflydelse

Snart 2000 år er gået, og i dag er og bliver han den mest centrale skikkelse i hele menneskehedens historie – ham, der er skrevet mest om og lavet flest film om.
Hans indflydelse på menneskers liv er aldrig blevet overgået. Ingen hærfører, konge, leder eller statsmand har tilsammen påvirket menneskers liv på denne planet så meget som Jesus Kristus, Guds søn. Ingen anden stor leder har inspireret så mange positive ændringer i sine efterfølgeres liv. Mennesker, der har mødt den opstandne Kristus, er fuldstændig forandrede. Deres syn på livet er ændret for altid. For at beholde deres tro, tøver de ikke med at møde hårde tider, forfølgelser og selv døden. Mange vier deres liv til at tjene andre og ser helt bort fra deres egne behov og ønsker.
Henrik Nordborg