Dommedag:

Læg mærke til tidens tegn»Derfor skal I også være rede, for Menneskesønnen kommer i den time, I ikke venter det.« (Matt 24,44)

Øivind Andersen
Norsk teolog og forfatter
(1905-1994)Øivind Andersen
Norsk teolog og forfatter
(1905-1994)

Det gælder om at være rede til at tage imod Jesus til enhver tid. Jesus har selv sagt, at han kommer i en time, vi ikke tænker os. Det er et underligt ord på baggrund af alt det, Jesus har sagt om tidernes tegn og alt, hvad der forbereder hans genkomst. Disse tegn er ikke til at tage fejl af. Hvordan kan det så være, at hans komme bliver så overraskende for Guds folk?

Hovedgrunden er, at vi mennesker vænner os til alt. Guds folk vænner sig til tingenes tilstand, eftersom de udvikler sig, og indser derfor ikke, hvad det er, der sker omkring dem.
Folk, der bor i nærheden af et vandfald, hører ikke larmen fra det. De, der bor lige ved en jernbanelinie, hører ikke togene. De vænner sig til lyd og indtryk med det resultat, at de ikke længere lægger mærke til dem. Sådan vil menneskene efterhånden sløves over for det, der sker. Ikke engang vi, der tror på Jesus, undgår denne fare.

Derfor formaner Jesus os igen og igen til at våge og tyde tidens tegn. Begynder vi først at lægge mærke til det, der foregår i vor tid, og sammenligne det med det, Guds ord siger om tiden lige før Jesu genkomst, er det ikke vanskeligt at se, at det ikke kan vare så længe, før denne verdens tidshusholdning er forbi. Men vi kan ikke se det, med mindre vi giver agt på det efter Guds ord. Og netop det beder Jesus os om at gøre.

Men frem for alt formaner han os til altid at være rede til at tage imod ham. Den, der har sin sag med Jesus i orden, han er rede.

Øivind Andersen (1905-1994) blev uddannet teolog ved Menighedsfakultetet i Oslo. Senere var han lærer og rektor ved Norsk Luthersk Misjonssambands missions- og bibelskole i Fjellhaug, Oslo. Denne artikel er fra Øivind Andersens andagtsbog ”Ved Kilden”