Bibelen er balsam

Som afslutning på temaet om Bibelen og bibellæsning kommer her 1½ rigtig gode grunde til at gøre bibellæsning til en fast del af hverdagen. Sats på Bibelen. Slid den op. Gør daglig bibellæsning til en god vane.Det skriver Hakon Christensen, der er administrations- og personalechef i Luthersk Missionsforening.
Han opfordrer også til, at man får struktur på læsningen ved for eksempel at bruge en bibellæseplan som Bibelnøglen.

Ingen bliver frelst
ved at læse i Bibelen

Hakon Christensen fortsætter:
– Der er ingen, som bliver frelst ved at læse i Bibelen. Men der er mange, som går fortabt, fordi de lader være.
– Det tjener intet formål at skræmme nogen til daglig bibellæsning.
Men det må alligevel siges, at frafald begynder med forsømmelse af Guds ord. Først mister Ordet sin autoritet, og straks efter siver både dets sandhed og relevans.
– Daglig bibellæsning er ingen garanti mod frafald. Men det skader ikke.
Faktisk er Bibelen netop De hellige Skrifter, der kan give visdom til frelse ved troen på Kristus Jesus (2 Tim 3,15).

Stress af med Bibelen

Og så lige et halvt argument mere. Det hjælper mod stress.
– Igen i dag lå et kursusprogram på mit skrivebord. »Stress af dag« hedder kurset. »Slap af … der er stress nok til alle.« Disse kurser holdes alle vegne for tiden. Aviser og blade med respekt for sig selv har med jævne mellemrum temasider om stress.
– Et af de råd, jeg har noteret mig flere gange, er forskellige former for meditation. Jeg oversætter det lynhurtigt ind i mit eget liv til daglig bibellæsning, og jeg kan sige, at det virker. At lukke verden ude for en kortere eller længere periode hver dag for at være koncentreret sammen med min far i Himlen igennem bøn og bibellæsning … det er balsam for sjælen. Intet mindre.
Kaja Lauterbach
Tro og Mission