Der er sker noget i Bylderup Bov

Hvad skal der til for at fylde et missionshus i Bylderup Bov i Sønderjylland? Svar: en flok unge, der starter et lovsangsband.

Til lovsangsaftenen den 20. januar mødte der ca. 160 unge op.

– Jeg følte bare, at det ikke var nok, at vi mødtes en gang om ugen og sad og snakkede.
Jeg har en baggrund i forskellige frikirker, og jeg savnede noget af den glæde og frimodighed, man ofte møder i sådanne kirker, fortæller Daniel Mathiesen. Han er 20 år, gift med Heidi og i lære som smed.

Startede lovsangsband

Daniel var ikke den eneste, der havde det sådan, og derfor blev lovsangsbandet ”Smalgate:projekt” startet.
Medlemmerne i bandet kommer fra Bylderup Bov og omegn og fra mange forskellige kirkesamfund
– Til at starte med spillede vi til forskellige LMU og IMU (Indre Missions Ungdom) aftner. Vi havde lidt modgang i starten, da nogle af de ældre ikke mente, det var en god ide at have frikirkefolk til at spille i missionshuset; de mente, det ville forvirre.

Ville mere med bandet

På trods af eller på grund af modgangen voksede et ønske om at gøre noget mere frem. Et ønske om at samle unge til lovsang på tværs af kirker og uenigheder.
– Vi snakker altid så meget om, hvad det er, vi er uenige om. Vi er ikke ret gode til at samles om det, vi er enige om. Vi vil gerne forsøge at lave et arrangement, hvor man kan mødes på tværs af kirker. Og et arrangement, man kan være med til, selv om man er helt ny.
Som sagt så gjort. Den 23. september sidste år løb den første lovsangsaften i Bylderup Bov af stablen.
Der kom ca.150 mennesker fra nær og fjern.
– Det var bare vildt fedt, at der kom så mange første gang, det gav os rigtig meget lyst til at fortsætte.
Man kan mærke, at de folk, der arbejder med aftnerne, bliver tændt og styrket. Og de folk, der kommer, giver rigtig god respons.

Mødte
fantastisk fællesskab

Lørdag den 20. januar var der igen lovsangsaften i Bylderup Bov. Den aften var Henrik Müller med. Henrik havde aldrig før været med til sådan noget, men hans gode ven Tommy, der kommer i Bylderup Bov LMU havde spurgt ham, om han ikke ville med.
– Jeg sagde ja, fordi jeg havde hørt så meget godt om det fra Tommy, og det ville jeg gerne selv opleve. Det var virkelig en stor oplevelse. Der var god musik, og det var fedt at opleve det kammeratskab og den åbenhed, der er, fortæller Henrik.
Det har på mange måder sat nogle ting i gang. Vi sender også et helt nyt signal til byen. Missionshuset har ligget her altid, uden at nogen rigtig har vidst det.
Nu er der pludselig skilte ude, og der er fyldt af biler. Det sender et positivt signal til byen. Vi håber, at vi fremover kan lave en lovsangsaften en gang i kvartalet, slutter Daniel.