Fart- og vandglad lærer får ungdomslederpris

Skolelærer fra Fårevejle Frimenighed modtager Vallensbæk kommunes Ungdomslederpris 2006 for sin store indsats i det frivillige ungdomsarbejde i byen.

Michael Nolsøe Lund

– Vand er et fantastisk stof, et lækkert materiale, dækker størstedelen af jordens overflade, en vigtig kilde til alt liv og det eneste sted, mennesker kan være ”vægtløse” her på jorden – et konstant kick, siger den 40-årige Michael Nolsøe Lund, der til daglig underviser i matematik og fysik på den lokale folkeskole.
Mange timer bruges på lystfiskeri, dykning, windsurfing, vandski, sejlads med store langsomtgående og små hurtige speedbåde. Da han var nygift, købte parret en gammel fiskekutter, som Michael genopbyggede. Den har været rammen om mange ferier og ture med familie, venner, ungdomsgrupper.
Michael Nolsøe Lund vil gerne udfordre grænserne og hjælpe andre til det. F.eks. da han var med i genopbygningen af Odsherred Efterskole, fik lærere og elever også bygget verdens største tømmerflåde (Guinness rekordbog 1999), en 10 m høj klatrevæg, en gocartbane og en faldskærm efter motorbåd.
– Hvis man har lidt fartgener, så er der ikke meget ved at købe en bil. På havet er der ingen fartgrænser, fortæller Michael.
I dag ejer og leder han Speedbaadsbevis.dk, der arrangerer forberedende kurser til speedbådsprøven. Han er også Yachtskipper af 3. grad, har CMAS sportsdykkeruddannelse, har 23 års sejlererfaring og har ført mange kursister til prøve i dueligheds- og speedbådsbevis.

Ambitiøs og målrettet

Michael er født på Bornholm (har dog boet den største del af sin opvækst i København) som den ældste i en søskendeflok på tre drenge. Han opdagede Elsebeth som 10 årig i Juniorkoret i Nansensgade LM i København. 10 år senere blev de gift. Elsebeth er 41 år og underviser i musik. Sammen har de børnene Maria på 11 år, Lasse på 12 og Christoffer på 15.
Han følges med sønnen Christoffer på eliteholdet, hvor han er leder af Vallensbæk Vandskiklubs Børn- og unge afdeling. Han står for den overordnede koordinering. Den tidligere verdensmester i vandski Jesper Cassøe siger:
– Michael Nolsøe Lunds ambitiøse og målrettede indstilling, hans pædagogiske tilgang til de unge samt hans evner til at motivere et team af frivillige har gjort, at klubben har haft så stor fremgang, at den pt. er fuldt booket op på både begynder- og elitehold!

Mennesker lykkes

Michael elsker at fremelske talenter, så det bedste kommer frem i mennesker. Den motivation der driver ham fremad i næsten alt hvad han laver, er glæden og inspirationen i at se mennesker lykkes.
I 2000 var ægteparret Nolsøe medstifter af den evangelisk-lutherske Fårevejle Frimenighed tilknyttet Dansk Oase, og Michael er teamleder i medarbejderstaben. Han er medstifter af fiskeklubben ”Ichthys” og er i dag leder i Rock Solid juniorklubben i kirken. For nogle år siden opbyggede han et af de største net som NO distributør af forbrugsvarer til husldnongen, og han har også uddannet sig som EAT-kursusleder – en måde at lægge sin kost om på, så man lever sundere. Det har han lagt på hylden for at hellige sig samværet med børn og unge.
Henrik Nordborg