Erhverv & Iværksættere
Iværksætter underviser iværksættere

Flemming Petterson startede sidste år sin egen konsulentvirksomhed. Nu underviser han selv iværksættere.Med over 40 års erfaring på arbejdsmarkedet besluttede Flemming Petterson sig for at starte sin egen konsulentvirksomhed.Pettersonconsult.dk hedder virksomheden, som Flemming Petterson fra Kolding startede sidste år. Her kan små og mellemstore virksomheder købe sig til konsulentbistand indenfor coaching, sparring og økonomistyring.
Erfaringen, som Flemming Petterson sælger ud af, har han fra mere end 40 års virke på arbejdsmarkedet.
Der har været mange store udfordringer, stort ansvar og masser af arbejde, men det har været rigtig spændende, fortæller Flemming Petterson:
– Jeg startede tilbage i 1966 med en sparekasseuddannelse. Siden har jeg arbejdet med økonomistyring i små virksomheder bl.a. Bosch koncernen og Blaupunkt autoradio. Det er også blevet til ti år i byggebranchen, som regnskabs- og økonomichef, mest her i landet, men også to år i Bahrain i Mellemøsten. Her var jeg med til at bygge en fabrik op og stod for økonomien.
– Efter årene i byggebranchen var jeg økonomichef fem år i Superfos grovvarer på Sjælland, Lolland Falster og Møn med en omsætning på omkring en milliard og 200 medarbejdere.
– Og derefter blev det til omkring otte år i Kristelig Fagbevægelse, som virksomheds- og erhvervskonsulent. Jeg var bl.a. med til at lave noget intern uddannelse. I øvrigt har jeg også undervist merkonomer på handelskolen i økonomi, siger Flemming Petterson.

Underviser iværksættere

Også i dag underviser Flemming Petterson. Sidste år i foråret meldte han sig på et iværksætterkursus for at få inspiration:
– Jeg fik lejlighed til selv at komme på iværksætterkursus i 6 uger. Det gjorde jeg, fordi jeg selv var i gang med at opbygge min konsulentvirksomhed, men også for at lure lidt af, hvordan man arbejder med nye iværksættere. Jeg havde selv et ønske om at gå ind og undervise og yde rådgivning.
Det ønske skulle vise sig hurtigt at blive opfyldt, for allerede under kurset blev Flemming Petterson tilbudt at undervise på det næste iværksætterkursus. Undervisningen kører under AOF, der har vundet en licitation fra AF.
Nu er Flemming Petterson i gang med endnu et undervisningsforløb, hvor han har iværksættere. Han har også den glæde, at nogle af dem, han har undervist er kommet i gang med deres virksomhed.

Smør på brødet

Livet som nystartet iværksætter er hårdt arbejde, fortæller Flemming Petterson.
– Iværksætterkurset på AOF kører i seks uger, så der er kun smør på brødet seks uger ad gangen. Jeg skal ud og hente ordrer hjem ligesom enhver anden virksomhed, smiler Flemming Petterson.
– Jeg er blevet opfordret til at søge fast job, men vil også gerne være freelance underviser og fortsat arbejde med at bygge min konsulentvirksomhed op. Jeg har fået lidt opgaver, men er stadig i gang med at opbygge et netværk . Derfor rejser jeg rundt og sælger min konsulentbistand til små og mellemstore virksomheder.
– Lige i øjeblikket går jeg og venter på en opgave i en virksomhed ude i trekantsområdet. Det er en mindre smedevirksomhed, som ligesom mange andre virksomheder, jeg har snakket med, har et behov for hjælp med økonomistyring.
– Det kan betale sig, fordi jeg kun koster halvdelen af, hvad de dyre drenge får i timen.
– Opgaven, jeg tilbyder virksomhedslederen, er coaching og sparring på det strategiske plan med forretningsudvikling, fastlæggelse af visioner, og strategier for, hvordan man kommer videre i en lille virksomhed. Jeg kan også rådgive og hjælpe med økonomistyring. Enten som ekstern økonomichef, hvor virksomheden kan outsource tingene til mig, eller jeg kan på virksomhedens vegne indkøbe et økonomistyringssystem og implementere det for virksomheden. Der er mange muligheder, og jeg tror på min idé og er også flere gange blevet bekræftet i at behovet er der, siger Flemming Petterson.