’Jesus elsker Osama’

Sådan lyder teksten på et skilt på facaden af Central Baptist Church i Sydney. – Osama Bin Laden er godt nok terroristleder, men Jesus elsker alle i hele verden, siger en talskvinde.AUSTRALIEN – I Australien har et skilt på forsiden af en baptistkirke vakt stor opsigt. Jesus elsker Osama, lyder den provokerende tekst.
– Men der er forskel på kærlighed og accept af handlinger, siger anglikansk ærkebiskop.

Central Baptist Church i Sidney har iværksat en bedekampagne med bøn for terroristlederen Osama Bin Laden.

Baptistkirken Central Baptist Church på George Street i Sydney har noget, mange australske kirker har – et skilt. Det er almindeligt at bringe nyheder og til og med bibelske statements. Men noget er anderledes her. Forneden på skiltet står der godt nok : ”Jesus siger: Elsk dine fjender og bed for dem, der forfølger dig”. Et citat hentet fra Mattæusevangeliet kapitel 5, vers 44. Men ovenfor står der: ”Jesus elsker Osama”.

Bed for Osama

Kirkens talskvinde, Anne Cameron, siger til avisen Daily Telegraph, at målet med skiltet har været at få folk til at bede for Osama Bin Laden.
Teksten har imidlertid vakt stor opsigt i det meste af Australien, såvel blandt kirkefolk som politikere.
– Jeg forstår baptistkirkens motiver, siger Premierminister John Howard, men mener samtidig, at kirken har et fordrejet fokus.
– Jeg håber, de vil forstå, at mange australiere – heriblandt kristne – synes, at man skulle fokusere på at bede om noget andet.

Forsvarer kærligheden

Den anglikanske ærkebiskop Peter Jensen forstår godt budskabet:
– Der er en sandhed i budskabet – men der er forskel på kærlighed og accept af handlinger, siger Peter Jensen.
Han kan godt forstå, hvis nogen bliver stødt over skiltet.
Ifølge Anne Cameron var det dog ikke hensigten.
– Ja, Osama er en terrorisleder. Men vi siger, at Jesus Kristus elsker alle i verden – selv dette menneske, siger Anne Cameron og slutter:
– Det eneste vi gør er at forkynde evangeliet.
-mibo