Ferie med indhold

Vi er kun i midten af februar. Vinteren er måske på vej – og alligevel har vi haft forårsfornemmelser en stor del af vinteren. Foran os ligger sommeren med ferietid, ferieoplevelser, familieoplevelser – men mange skal allerede nu i gang med at planlægge sommerferien.Skal vi holde ferie i Danmark? Skal vi sydpå? Skal vi til Thailand eller måske til Grønland? Eller hvad med Israel? Der er mange spændende tilbud med rejser sammen med andre kristne til Israel. Skal vi køre i bil op gennem Norge eller Sverige til Lapland? Skal vi på storbyferie: London, Paris, Rom, Athen eller Prag? Skal vi på storvildtsferie i Kenya? Skal vi på daseferie? Eller skal vi på oplevelsesferie? Skal vi ligge ved sydens strande eller skal vi vandre i Laplands fjelde?
Snakken går i mange hjem. Brochurer hentes. Hjemmesider på nettet undersøges. Og så er der Udfordringens temanummer med tilbud om lejre og sommerstævner. Skal vi til Kolding eller Mariager? Skal vi på Sommer-Oase? Skal børnene på kristne børne- og ungdomslejre?
Mulighederne er mange. Interesserne er mange. Og mange danskere har flere penge mellem hænderne end nogen sinde før. Mens andre slet ikke har mulighed for at tage nogle steder med deres børn. Er der så menigheder, der hjælper sådanne familier til gode ferieoplevelser alligevel? Og hører de virkeligt trængende om disse tilbud?

Ferietiden giver udfordringer – både til familierne og menighederne.

Men tag altid Gud med på ferie. Hold ikke ferie fra Gud. Lad Gud være en del af din ferie. Opsøg en kirke i nærheden af dit feriested. Deltag i gudstjenesten – uanset om du forstår sproget eller ej. Det kristne fællesskab er værdifuldt under alle omstændigheder. Som kristne er vi søskende og kan glæde og opmuntre hinanden.
De mange muligheder kan også betyde svære valg. En god blanding af oplevelser, afslapning og familiefællesskab er værdifuld. Gode bøger med i kufferten, spændende besøg i naturen eller på kultursteder, god mad, leg, spil, bad, åndeligt fællesskab, men lad nogle af de mange gode tilbud, du finder i denne uges Udfordring indgå i dine overvejelser.

Må Gud rigt velsigne din og jeres ferie.