KD kæmper for udenlandske forkyndere

Kristendemokraterne tager skarpt afstand fra Dansk Folkepartis klapjagt på udenlandske præster, imamer og rabbinere. – Det er ikke vejen frem i arbejdet med at undgå ekstremisme og terrorceller, siger partiformand Bodil Kornbek.Kristendemokraternes partiformand Bodil Kornbek går imod Dansk Folkepartis forslag, som skal gøre det ekstra svært for udenlandske forkyndere at komme til Danmark.

Bodil Kornbek.

VKO-flertallet er ved at stramme udlændingeloven. Det handler om familiesammenføringsregler, men man har samtidig kædet udenlandske forkyndere ind i loven og stillet krav om, at de består en dansk- og en integrationsprøve på den danske ambassade i deres hjemland, før de kommer til Danmark. Det vil ramme bl.a. den katolske kirke og flere frikirker hårdt.
Eksklusion af forkyndere er ikke vejen frem
– Denne form for eksklusion er ikke vejen frem i arbejdet med at undgå ekstremisme og risiko for opbygningen af terrorceller i Danmark, siger kristendemokraternes partiformand Bodil Kornbek.
Ifølge Kornbek handler det om gennem blandt andet uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet at skabe de bedste rammer for et helt almindeligt familieliv for alle uanset deres tro og etniske oprindelse.
Vedtages loven vil det umuliggøre den udveksling, der i øjeblikket sker mellem folk på tværs af nationerne, siger Kornbek:
– Internationale kirker i Danmark rammes hårdt af Dansk Folkepartis fuldstændig urealistiske forslag om, at forkynderne skal lære dansk inden, de sætter deres fod på dansk jord for første gang.
– Det vil umuliggøre den mellemfolkelige udveksling mellem kirker blandt andet i Afrika, Asien og Sydamerika og den danske folkekirke og de danske frikirkelige menighedssamfund, slutter Kornbek.