Mit opgør med Goliat

Tre måneder efter at jeg som ung blev en kristen, forsvandt alle mine «frelste» følelser. Jeg følte en stor tomhed, som en afgrund inde i mig.

Aril Edvardsen
Norsk prædikant
og missionær

Jeg mærkede Goliat for første gang. En voldsom angst greb mit indre. Havde jeg mistet Jesus? Havde han forladt mig? Frygten for at blive en frafalden greb taget i mig. I flere uger levede jeg i et helvede af frygt. Jeg bad desperat. Låste mig af og til inde på toilettet på arbejdet for at bede, mens andre tog deres fem minutters pause.
Men Gud føltes langt borte fra mig. Snart blev jeg overbevist om, at jeg ville blive en frafalden. Jeg ville ikke kunne klare det. Men det var det sidste i livet jeg ønskede. Jeg ville leve for Jesus.

Frygten greb mig mere og mere. Goliat var nær. Han tyngede og terroriserede mig med sin frygt. Men da lærte jeg det. Lige så langsomt gik det op for mig, at jeg er ikke frelst fordi jeg føler det. Jeg er frelst, fordi Guds Ord siger, at jeg er frelst, uanset hvad jeg føler. Det er grundvolden, som man skal bygge sit liv og sin tjeneste på.

Jeg fortsatte med at lære livets store hemmelighed, så jeg som kristne senere ikke skulle gå og ønske at blive bedt for til fornyelse efter hvert eneste ”følelsesnederlag”. Jeg fik hjælp af flere til at komme frem til denne livsvigtige sandhed. Jeg hørte en tale af præsten i Kvinesdal kirke om «Guds løfter», som viste vejen.
En ældre præst forklarede mig, at Gud tillader prøvelser, for at vi skal lære ikke at bygge på følelsernes fejlagtige grund, men på Guds Ord. Han så mig ind i øjnene og sagde: – Med sådanne kampe, som du nu oplever som nyfrelst, betyder det, at Gud har en speciel opgave for dig!
Og pludselig tilføjede han noget, som var mere profetisk end jeg forstod dengang: – Unge mand, når Djævelen virkelig ønsker at skade dig og ødelægge det for dig og din tjeneste, kommer han til at bruge kristne ledere, som ikke forstår, hvad Gud har kaldet dig til.

Efter som dagene gik, steg Guds Ord op i mit hjerte som en klippe, som stiger op af havet, og Guds Ord blev min grundvold – ikke følelser.
Goliat måtte vige.

Aril Edvardsen er grundlægger af Troens Bevis Evangelisering i Kvinesdal i Norge. Han har selv rejst rundt i hele verden og holdt møder for titusindvis af deltagere. På bibelskolen i ”Sarons Dal” i Norge og gennem tv-udsendelser på satellit-tv har organisationen været med til at udruste hundredvis af kristne lægfolk og ledere til at være missionærer i deres hjemland.