Og vinderen af Grammy’en for bedste… er!

Alle der følger en lille smule med i verdens gang ved det. Vi er midt i prisuddelingernes sæson. Lige nu farter alle film- og musikstjerner verden rundt for at modtage priser.

Third Day.

Og søndag den 11. februar samlede musikkens stjerner sig i Los Angelses for at modtage Grammy’er. Grammy-uddelingen er musikindustriens største prisshow. Der bliver hvert år delt priser ud i over 100 kategorier.
I år var det den berygtede country-gruppe Dixie Chicks, der blev Grammy slugere med hele fem priser. Gruppen fik to af priserne for sangen ” Not Ready To Make Nice”. Den er skrevet som modsvar på den voldsomme kritik de fik, da de kritiserede præsident Bush.
Rockbandet Red Hot Chili Peppers var også blandt dem, der scorede flest priser. De fik tre priser med hjem.

Priser til Kirk

Kirk Franklin.

Men ”Dixie Chicks” og ”Red Hot Chili Peppers” var ikke de eneste, der fik priser.
Gospel-musikeren Kirk Franklin var nomineret til to Grammy’er og vandt dem begge. Den ene vandt han for: ”bedste gospel sang” med sangen ”Imagien Me”. Og den anden vandt han for: ”bedste gospel og R&B album” med pladen ”Hero”.
Kirk Franklin har tidligere vundet to grammy’er for bedste soul gospel album, ”Whatcha Lookin´ 4” fra 96 og ”The Nu Nation Project” fra 98. Og en Grammy for bedste gospel album med kor for albumet ”Gods Property” fra 1997.

Third Day vandt
sin tredie Grammy

Rockbandet ”Third Day” vandt også en Grammy i kategorien: ”Bedste pop/gospel udgivelse” for albummet ”Wherever You Are”. Det er den tredie Grammy ”Third Day” vinder. De to andre er for albummene ”Come Together” fra 2001 og ”Wire” fra 2004. Begge vandt de i kategorien: ”Bedste rock album”.

Uheldig historie

Ja, selv om man er stjerne, betyder det ikke, at man altid har styr på alting. Det havde Third Day/arrangørerne af Grammy-uddelingen heller ikke.
Mark, der spiller guitar i bandet, havde en uheldig oplevelse ved prisuddelingen.
– Vi havde fået at vide, at vores pris ikke blev uddelt før kl. 03.00. Vi var sluppet ”igennem” den røde løber og var på vej ind i salen. Da jeg vidste, at der ville gå lang tid inden jeg fik chancen igen, besluttede jeg at gå på toilettet.
– Jeg fortalte de andre det og sagde, at de bare skulle gå videre, jeg ville indhente dem.
– Da jeg få minutter efter kommer ud, kan jeg ikke finde nogen. Jeg får øje på Scotty og spørger, hvor de andre er.
– Dude, I vandt. De er oppe på scenen og hente prisen, sagde han, lettere ligeglad.
– Først troede jeg, han drillede. Men så så jeg de andre deroppe og hørte Mac (forsanger i Third Day), der fortalte, at jeg var på toilettet.
– Publikum grinede, og jeg styrtede af sted mod scenen. Med hænderne i vejret nåede jeg derop.
-For at gøre det hele bedre, opfangede nogle journalister historien, og den blev bragt på flere nyhedsider.
– Behøver jeg at tilføje, at jeg den dag også trådte i en ubestemmelig substans, da vi stod på den røde løber. Og at jeg tabte vores Grammy foran en tidligere præsident.


Artiklen fortsætter efter annoncen: