”Green Light District”

– fælleskab og heavy metalDe klæder sig i sort tøj, går med sort make-up og hører heavy metal. De kender til at blive set ned på og rynket på næsen af. De er en subkultur i en subkultur, og nu laver de deres egen festival.

Ud over at arrangere festivalen skal Andreas også give koncert med bandet Barricades.

Green Light District er navnet på den nye metal-festival, der løber af stabelen den 13.-15. april på Djurslands Efterskole. Ideen til festivalen kommer fra Andreas Larsen fra Barricades, og sammen med netværket for danske kristne metallere, Assaulting Vanity, har han stablet festivalen på benene.
– Ideen til festivalen startede med, at Pastor Bob Beeman fra USA ville komme til Danmark for at besøge min familie og mig. Jeg har hængt ud med ham på en del metal-festivaler rundt om i Europa, og jeg skulle da være et skarn, hvis jeg ikke ville dele muligheden for, at andre danskere kunne høre hans opmuntrende seminarer, fortæller Andreas.

Pioner for
kristen heavy metal

Pastor Bob kom egentlig til Danmark for at besøge Andreas og hans familie, men det blev der lavet om på.

Pastor Bob er præst og bor i Nashville, Tennessee. Han har været pioner inden for kristen heavy siden 70’erne og er nærmest gået hen og blevet et ikon for kristen rock n’ metal verden over. Han rejser blandt andet verden rundt for at hjælpe folk med deres metal-festivaler. Det, han taler mest om, er kristendommen, når den er kogt helt ind til benet: Et liv med Gud i daglig relation til ham.
– Jeg mødte Pastor Bob på en kristen metal-festival i Sverige i 2004 og han er nu gået hen og blevet min mentor og kollega. Til sommer flytter jeg til Nashville på ubestemt tid for at arbejde sammen med ham.

Ekstremt budskab
i ekstrem genre


Artiklen fortsætter efter annoncen:Crimson Moonlight fra Sverige er hovednavnet på festivalen.

Festivalen vil byde på bands fra både Danmark og Sverige og et enkelt fra Norge. Crimson, Moonlight, Intohimo og er de to svenske bands, man vil kunne høre på festivalen. Frosthardr fra Norge vil også lægge vejen forbi. Fra Danmark kommer der tre helt nye bands, Magtesløs, Amplified og Threat Chest, og selvfølgelig vil Barricades også give koncert.
– Crimson Moonlight er dette års hovednavn. De har siden 1997 kæmpet for at udleve den vision, de har på hjerte: At levere et ekstremt budskab i en meget ekstrem genre. De færreste vil forstå, hvad der sker i deres sceneshow, hvis man ikke kender til de to kulturer, som kolliderer i et sceneri af teaterblod og en kristens pilgrimsfortællinger med diverse tilsvarende rekvisitter, fortæller Andreas med forventning i stemmen.

Fælleskab
og fed musik

Ud over en lang række koncerter vil festivalen også byde på forskellige seminarer, som Pastor Bob vil stå for.
– Fællesskabet skal være i centrum. Fællesskabet med hinanden, fællesskabet med Gud. Det oprigtige kristne fællesskab er noget af det mest unikke, Gud har skabt. Det er en sammenslutning, som hverken landegrænser, sprogbarrierer, IQ, alder eller udseende kan flå i stykker. Det handler selvfølgelig også om at støtte kristne up-coming-metal-bands, siger Andreas.
Det norske kristne metal-distributionsselskab Nordic Mission vil også være tilstede på festivalen og sælge musik med mere.

Vær den du er i ham

Green Light District står i opposition til Red Light District. Red Light District, som ligger i centrum af Amsterdam, er et sted med frygt, misbrug, begær og nedværdigelse. Mennesker lever i fangenskab. Navnet Green Light District symboliserer et fredfyldt område, hvor Gud er til stede for at være sammen med os. Her kan man slappe af, her kan man danse eller headbang’e for Gud, hvis det er det, man bliver inspireret til; her kan man være den, man er i ham:
Et uendeligt værdifuldt og unikt menneske, skabt i hans billede ved hans kærlighed! ”Selvom jeg går i mørkets dal, frygter jeg intet ondt, for du er hos mig, din stok og din stav er min trøst!” (Sl.23,4)


Artiklen fortsætter efter annoncen: