Forsikringsmand sikrer kristent TV i hele Norden

Der er ingen planer om efterløn eller pension, når Simon Jacobsen fra Hjørring fylder 60 år den 19. marts.

Simon Jacobsen

Simon er Nordisk Direktør for den globale kristne TV-kanal, GOD TV. De, der kender ham ved, at han altid har nye mål, der skal nås. Hans passion er, at alle husstande i Norden får tilgang til en kristen TV-kanal. For han elsker at se mennesker blive frelst af menneskefiskere, og oplever selv at blive brugt til det.

Hvad skal vi nu?

Helt fra barn var spørgsmålet fra Simon Jacobsen: Hvad skal vi nu? Han ønskede altid nye udfordringer, og sådan har det været hele livet. Der er dog noget, som har kendetegnet hele hans livsforløb: den kristne livsstil samt salg og service.
Allerede i 1962 kom nordjyden Simon Jacobsen fra Engstrup i lære som isenkræmmer. Efter 12 år sluttede karrieren i detailhandlen som afdelingschef i Hjørring.
1974 blev Simon Jacobsen ansat som assurandør hos Codan Forsikring. Han blev eksamineret assurandør i 1977 og året efter blev han leder af Codans kontor i Hjørring. I 1992 forlod Simon Jacobsen forsikringsbranchen som chefassurandør hos Codan Forsikring.

Droppede anseelse

Simon Jacobsen flyttede først i halvfemserne til Sverige sammen med sin hustru gennem 35 år, Kaja, og deres to børn, Helene og Carsten, for at gå på Bible College i to år. Det var på en måde en videreførelse af de to år, han tidligere have gået på Bible College i Danmark og Storbritannien i tresserne. Så ud over den forretningsmæssige uddannelse lagde Simon Jacobsen nu 4 års teologisk studie bag sig.
Simon og Kaja Jacobsen etablerede Nordjysk Bibelcenter i 1989 og det som havde hjemsted i Hjørring indtil 1997.

Kanal-leder

De sidste 10 år har Simon Jacobsen været pioner for kristent TV i hele Norden. Fra GOD TV’s skandinaviske kontor i Hjørring leder han i dag den globale kristne TV-kanals store arbejde i Norden.
Simon Jacobsen var årsag til, at Hjørring var den første by i verden, hvor The GOD Channel kom på kabelnet. I dag findes kanalen i 214 lande, og 440 millioner har kanalen i deres hjem, deraf 5 millioner i Norden.

Efterspurgt taler

Arbejdet i den kristne medieverden kræver både den forretningsmæssige og kirkelige baggrund, som Simon Jacobsen har. Salgserfaringen har været til stor nytte, når der skal forhandles om at få The GOD Channel distribueret i de store kabelnet i hele Norden.
Den teologiske baggrund og erfaring som prædikant har gjort det lettere at præsentere GOD TV på de store konferencer i Norden med op til 35.000 deltagere. Jacobsen er også efterspurgt som taler i Danmark og udlandet. I efteråret talte han i Minneapolis over emnet ”Media and the nations”.
Når han skal slappe af, kører han op i badehuset ved Løkken og nyder stranden – måske sammen med barnebarnet Emma.
Henrik Nordborg