Anonym kristen betalte svindlers gæld

Bedragere var på spil i to sogne i Kolding ved Folkekirkens Nødhjælps indsamling. En kristen mand tilbagebetalte det skyldige beløb af egen lomme.To mænd udnyttede en god sag på det groveste til at skaffe sig penge til privat brug. Men en barmhjertig samaritaner kom heldigvis forbi.

Sognepræst Michael Markussen fra Simon Peters kirke i Kolding

To af de 19.000 indsamlere, der var ude og samle penge ind ved Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling den 4. marts, udnyttede godgørende menneskers penge, da de stak af med bøsserne … og indhold.
– Jeg er enormt træt af, at det skete, siger sognepræst Michael Markussen fra Simon Peters kirke i Kolding, hvor tyveriet skete. Han opdagede, at der var noget helt galt, da han på sin egen rute som indsamler fik at vide, at der allerede havde været nogen ved folks døre.
– Men historien giver os virkelig også stof til at forkynde nåden, så den er til at forstå, siger sognepræsten.

Barmhjertig samaritan

En anonym kristen mand hørte nemlig om bedragerne og blev så dybt berørt, at han kørte 100 kilometer for at betale det skyldige beløb på andres vegne. Han ønsker at være anonym, men siger:
– Folk skal kunne stole på nødindsamlingerne. Jeg er selv kristen og tror på tilgivelsen. Nu må jeg tilgive bedragerne, skriver JydskeVestkysten. Manden havde aldrig optrådt i lignende situationer.

Tyvene fanget

– Vi har haft to hold personer, der har været ude med falske indsamlingsintentioner. Begge hold er fundet og er nu sigtet med udsigt til bøde og erstatningskrav, fortæller vicekriminalkomissær Jens Møller Pedersen fra Kolding.
Simon Peters Kirke vil fremover bede om billedlegitimation ved ukendte indsamlere. Hvis de ikke har en sådan, tager vi et foto, fortæller Michael Markussen.