Marianne vil pege på Jesus

Tv-præsten i april Marianne Juel Maagaard ser det som sin største opgave at pege på Jesus.Et maleri minder den nye præst i DR Kirken om, at hendes opgave er at pege på Jesus. Temaet for april måned er opstandelse.

Opstandelsen er en af de vigtigste grunde til, at jeg i dag er præst, fortæller Marianne Juel Maagaard.

Palmesøndag byder på et præsteskifte i DR Kirken. Det er Marianne Juel Maagaard fra Himmelev ved Roskilde, der er ny præst. På DR’s hjemmeside fortæller hun, at hun ser sin største opgave i at pege på Jesus.
– Da jeg blev indsat som sognepræst i Himmelev, fik jeg et billede i gave. Det er en gengivelse af en del af en altertavle fra reformationen af Lukas Cranach den ældre, og det forestiller en korsfæstet Jesus omgivet af menighed på den ene side og præst på den anden side, fortæller Marianne Juel Maagaard
– Det minder mig om, at det største, jeg kan håbe på at opnå i mit embede som præst, er at være den, som peger på Jesus, så andre får øje på ham. Samtidig er jeg selvfølgelig også altid en del af menigheden og med blandt dem, der står og ser.

Opstandelsen er ægte

Temaet for gudstjenesterne i april vil være opstandelse. – Personligt har jeg ingen grund til at tro, at det ikke skete, for alt hvad Jesus rørte ved, blev til liv. For mig er scenen påskemorgen det mest glædesfyldte og meningsbærende billede overhovedet, og det er én af de vigtigste grunde til, at jeg i dag er præst, fortæller Marianne Juel Maagaard.

Sendes på DR1 søndag
den 1. april kl. 14.00